Massiv kø plager bilister nær testcenter

Testcenteret på Langmarksvej i Horsens har haft problemer med massiv kø, der forsætter ud på vejen. Politiet er opmærksomme på problemet.

Køen strækker sig i begge køreretninger uden for CASA Arena i Horsens i dag. Årsagen til den massiv kø er det corona-testcenter, der ligger lige ved siden af.

Flere facebookbrugere i Horsens melder om problemer i forhold til køen, blandt andet skriver de, at busser i perioder ikke kan komme ud fra sidegaderne, bilister kører på cykelstien og en ambulance havde svært ved at komme forbi trafikken.

Sydøstjyllands politi er opmærksom på problemet.

- Vi har en patrulje oppe ved området, siger Torben Wind, vagtchef hos Sydøstjyllands politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Et problem siden genåbningen

Biler i meget lange køer i begge retninger af Langmarksvej i Horsens er dog ikke et ukendt syn. Efter genåbningen den 6. april har der været kø mange dage på Langmarksvej.

- Vi er netop nu oppe ved testcenteret for at diskutere en fremtidig løsning, siger vagtchef Torben Wind.

Indgangen til testcenteret har ved indgangen et bomsystem. Det gør, at trafikken ind og ud ikke kører så flydende, som den ellers kunne.

quote Når trafikken indtil testcenteret er så massiv, som den har været efter genåbningen, kommer der let kødannelser.

Torben Wind, vagtchef hos Sydøstjyllands politi

- Problemet ved det specifikke testcenter på Langmarksvej er, at indkørselsvejen er kort. Når trafikken ind til testcenteret er så massiv, som den har været efter genåbningen, kommer der let kødannelser, siger vagtchefen.

Kom til tiden, ikke før tiden


Problemet med kø ses mange steder i regionen lige nu i følge Lægefaglig direktør hos Præhospitalet i Region Midtjylland, Per Sabro Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND. Han mener, at den store efterspørgsel har været overvældende for mange testcentre.

- Vi gør, hvad vi kan. Vi har haft længere åbningstider, og beder folk om at komme på ydertidspunkterne. Derudover er det vigtigt, at folk kommer til tiden og ikke før tiden, siger den lægefaglige direktør.

- I forhold til det specifikke testcenter kigger vi lige nu på en fremtidig løsning i forhold til og frakørslen til testcenteret. Det handler, i så højt omfang så muligt, om at få testcentertrafikken væk fra hovedvejen, siger  

Sydøstjyllands politi forventer at køen ved Langmarksvej forsvinder stille og roligt sent på eftermiddagen.

Indtil videre er budskabet fra vagtchefen, at borgerne i Horsens og omegn udviser hensyn, også over for de andre i en eventuel kø. 

Preben Bosse samler på livgardereffekter

play VIDEO: Prebens garage har et royalt præg: - Jeg har fået det ind med modermælken

Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause

liveblog COVID-19 LIVE: SSI: Nye britiske tal for coronavariant bekymrer

Tanja Lauenborg

Vil tilbage i politik

Jacob Thage Museum Jorn

Museer presset af coronapas: Publikum udebliver

BTK Viby

Højgravid vinder DM i bordtennis

Trine Assentoft bostøtte

play Trine er udviklingshæmmet og må ikke få hjælp derhjemme

Dagens mest læste