Rindom skubber barren for drømme

Stoltheden og lettelsen var stor i Horsens Sejlklub, da Anne-Marie Rindom hentede guldet hjem.

De sad samlet til storskærmen med hænderne oppe foran munden og øjnene limet på det lille sejlskib, som tvang sig frem gennem bølgerne i Tokyo.

Spændingen var stor i Horsens Sejlklub søndag morgen og omkring 50 klubmedlemmer fulgte sammen med Rindoms familie intenst med i dramaet ved medaljeræset ved OL i Japan.

Medlemmerne af sejlklubben fulgte medaljeræset i spænding.
Medlemmerne af sejlklubben fulgte medaljeræset i spænding. Foto: TV SYD

Verdens bedste

Stemningen i klubben skiftede fra spændt til løssluppen, da Anne-Marie Rindom krydsede målstregen i Tokyo og det stod klart, at hun var OL guld-vinder.

 

- Anne-Marie Rindom har lige vundet en olympisk guldmedalje og det er helt vildt, lød den umiddelbare reaktion fra hendes sejlmakker fra barnsben Maiken Schütt. Hun er selv tidligere elitesejler og har sejlet med Anne-Marie i Horsens Sejlklub, siden hun var barn.

- Anne-Marie er verdens bedste. Hun er olympisk mester!


Anne-Marie Rindom vinder guld ved OL i Tokyo
Anne-Marie Rindom vinder guld ved OL i Tokyo Foto: Carlos Barria/Reuters/Ritzau Scanpix

Ikke bange for at drømme

Den olympiske guldvinder Anne-Marie Vinder har sejlet i Horsens Sejlklub siden hun var 7 år gammel og viste sig allerede tidligt som et talent. Ved OL i Rio i 2016 hentede hun en bronzemedalje hjem og i 2019 kårede det internationale sejlsportsforbund World Sailing hende til Årets Sejler.

Men det er ikke bare alle Anne-Marie Rindoms præstationer, der gør hende til et stort forbillede, mener Maiken Schütt.

Det er også selve hendes indstilling.

- Hun er ikke bange for at sige, at hun vil være den bedste. Hun skubber barren for, hvad man tør drømme om, forklarer Maiken Schütt.