Nyt tiltag: Lokale går sammen om eid-gaver til børn

Ligesom jul og andre højtider markeres i Sundparken i Horsens, arrangeres der nu også festligheder med gaver til børnene, når Ramadanen slutter.

Afslutningen på Ramadanen, eid, står for døren. Det betyder for mange muslimer i Østjylland, at der bliver komsammen, gaver og masser af mad efter en lang måned med faste.

Og børnene I Sundparken i Horsens bliver måske ekstra glade i år.

Mødrehjælpen Horsens er nemlig gået sammen med Kids Coolshop Horsens om at dele gaver ud i anledning af eid.

Ifølge Hanna Bülow, formand for Mødrehjælpen Horsens, er det første gang, at de er med til at afholde et sådant arrangement.

- Det betyder rigtig meget, og børnene bliver så glade. Der bliver bagt kager og uddelt saftevand, og så kan børnene finde deres pakke, siger Hanna Bülow til TV2 ØSTJYLLAND.

Alle børn, uanset om de fejrer eid eller ej, må komme og få gaver.

Det handler om mangfoldighed

Arrangementet foregår onsdag d. 12. maj i Sundparkhallen i Horsens, og det er det sociale boligkontor, Bo Trivsel, der samler børnene.

Lars Mose, leder af Sundparkhallen, er begejstret for arrangementet. Han vil gerne kunne fejre alle årets traditioner med børnene, uanset om det er jul eller eid, det drejer sig om.

- Det betyder meget, at vi kan vise den mangfoldighed, vi har i området. Vi har før holdt juletræsfester og fastelavnsfester, men ikke en fejring af eid, siger han.

Sundparkhallen er et fritids-og idræts-sted for børn og unge i Sundparken. Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller
Sundparkhallen er et fritids-og idræts-sted for børn og unge i Sundparken. Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller Foto: Thomas Sejstrup Hoffmann-Møller

Det er Kids Coolshop Horsens, der har valgt at donere gaver til børn i Sundparkområdet. Gaverne kommer til at være aldersbestemt legetøj. Der er er gaver til børn fra børnehavealderen og til og med 4. klasse.

- Vi ved jo ikke endnu, om det bliver en succes. Det kan være, at der kun kommer to børn. Det er spændende at se, hvordan det går, siger Lars Mose.

Hvis det står til Hanna Bülow fra Mødrehjælpen Horsens, bliver fejringen af eid ikke en enlig svale.

- Jeg vil rigtig gerne gøre det næste år, men det kræver også, at de andre er interesseret i at gøre det igen.

Fejringen sker onsdag den 12. maj fra kl 15-17 i Sundparkhallen i Horsens.

Tidligere på året løb Lars Mose 24 timer i træk i en hal for at samle penge ind til børn og unge, der bor i Sundparken i Horsens. 189 kilometer blev det til, og det resulterede i 46.000 kroner. Se mere i videoen herunder. 

VIDEO: 53-årige Lars Mose indsamlede 46.000 kroner ved at løbe i 24 timer. Pengene skal gå til aktiviteter for børn i Sundparken. Videoen er fra den 17. februar 2021.
Morten Bruun

Han talte danskerne igennem Eriksens kollaps: - Der måtte ikke gå spekulation i den

Merete Brix

play Trampet ned af kvæg og indlagt på intensiv

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Meget varm luft på vej mod Danmark - temperaturen kan nå 30 grader

Hinge Søbad redning

Toårig pige reddet op af sø og fløjet til Skejby

corona test

Østjysk sogn nedlukket: Se smitten i dit sogn

Christian Eriksen

Christian Eriksen har sendt besked til holdkammerater i Inter

Dagens mest læste