Nyt hospitals-byggeri i Horsens: Sådan kommer du ind

Nyt hospitalsbyggeri begynder i denne måned. Det betyder, at indgange og p-pladser flyttes

I de kommende uger begynder opførelsen af det 9100 kvadratmeter store hospitalsbyggeri i Horsens.

Byggeriet har betydning for, hvordan man kommer til hospitalet i bil.

Den fire etage store bygning skal nemlig etableres hospitalets store parkeringsplads mod Sundvej, og deraf får bygningen navnet ”Nye Nord”.

Udgravningen til byggeriet begynder i september, og man forventer at være klart til at sætte spuns – en væg af jernplader, der skal sikre stabilitet omkring byggeriet – i løbet af oktober.

Læs også Horsens får nyt hospitalsbyggeri

Klargøringsarbejdet gør, at parkeringsområdet foran hospitalet vil blive afspærret, men der vil stadig være holdeplads foran hovedindgang A. Hvilket gør, at blandt andet taxa kan hente og bringe patienter tæt ved hovedindgangen.

Indkørslen til hospitalet rykkes et stykke hen ad Sundvej. Den nye indkørsel kommer til at ligge i forbindelse med hospitalets gamle administrationsbygning og gøres ensrettet.

Det betyder, at patienter og pårørende som skal køre fra hospitalet, må benytte sig af frakørslen ned mod Strandpromenaden.

Nye p-pladser

Når p-pladserne mod Sundvej lukker ned, har hospitalet etableret en række nye parkeringspladser på det grønne område ned mod springvandet og Strandpromenaden. P-pladserne er placeret ovenpå den underjordiske del af parkeringshuset.

Byggearbejdet betyder også, at indgang G til hospitalets dagkirurgiske center flyttes til hospitalets hovedindgang A.

Hospitalet skriver i en pressemeddelelse, at der naturligvis vil være skiltning, som leder patienterne det rigtige sted hen.

Det nye byggeri forventes at stå færdigt i efteråret 2018. Omkring årsskiftet 2019 vil personalet kunne tage imod de første patienter i den nye bygning. 

Fakta om Nye Nord:

  • Nybyggeri på 9100 m2 (eksklusiv kælder) med plads til nye ambulatorier, nye operationsstuer, ny intensivafdeling og to nye sengeetager.
  • Nybyggeriet blev godkendt i Regionsrådet i 2015 og er det største af en række byggeprojekter, som gennemføres på Hospitalsenheden Horsens for i alt 800 mio. kr.
  • Entreprisesummen er på knap 200 mio. kr., hvortil kommer udgifter til udstyr, inventar og en række andre omkostninger.
  • Byggeriet opføres i Energiklasse 2020.