Max søger venner i ny by: - Jeg savner nogle at hænge ud med

22-årige Max Bysted Nielsen har haft svært ved at få en ny vennegruppe, siden han for to år siden flyttede til Horsens. Nu søger han nye venner gennem en lokal Facebook-gruppe.

Det kan være svært at få nye venner, hvis man flytter til en helt ny by, hvor man ikke kender en eneste.

Det ved 22-årige Max Bysted Nielsen alt om. For to år siden flyttede han fra Hedensted, hvor han er født og opvokset, til Horsens for at færdiggøre sin uddannelse som pædagogisk assistent på VIA University College.

Han havde håbet på, at han helt naturligt vil få sig en ny vennegruppe gennem studiet, men det viste sig, at det ikke var så let som først antaget.

- Jeg kendte ingen i Horsens, og jeg oplevede, at det var svært at få venner på studiet. Der var stort set kun piger, og da jeg afsluttede sidste eksamen sidste sommer, sluttede bekendtskaberne også til dem, jeg studerede med, siger Max Bysted Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Max Bysted Nielsen har kæmpet for at blive en del af en vennegruppe i en stor del af sit liv, og det lykkedes også, da han blev ældre, men nu oplever han, at han skal starte på ny i den nye by, som ikke er så ny mere. 

I folkeskolen havde Max Bysted Nielsen svært ved at få venner, og han beskriver sig selv som mobbeofferet nummer ét.
I folkeskolen havde Max Bysted Nielsen svært ved at få venner, og han beskriver sig selv som mobbeofferet nummer ét.

Mobbeoffer nummer ét

I folkeskolen havde Max Bysted Nielsen svært ved at få venner, og han beskriver sig selv som mobbeoffer nummer ét.

- I de små klasser var jeg altid den, der blev ekskluderede fra legene, og i de ældste klasser blev jeg ikke inviteret med til festerne. Til sidst blev jeg ret introvert, jeg isolerede mig, og klarede alting selv, fortæller han. 

quote Det kan være skræmmende at være sig selv, når man kommer fra et sted, hvor man ikke var accepteret.

Max Bysted Nielsen, 22 år, Horsens

Da han kom på efterskole i 10. klasse, ændrede det hele sig. Han havde besluttet sig for at være sig selv, og det viste sig at give pote.

- Jeg var 100 procent mig selv, og der fik jeg de bedste venner. Det kan være skræmmende at være sig selv, når man kommer fra et sted, hvor man ikke var accepteret, men mine venner på efterskolen har givet mig energien til at turde at være mig selv, og i dag har jeg det godt i sociale sammenhænge, siger han. 

Max Bysted Nielsen med sine venner. Privatfoto.
Max Bysted Nielsen med sine venner. Privatfoto.

Den positive energi og troen på sig selv bruger han også i dag. Senest da han for halvanden uge siden besluttede sig for at lave et opslag i den lokale Facebook-gruppe ’Horsens’, hvor han skriver, at han søger nye venner.

- Jeg savner nogle at hænge ud med, så det søger jeg, og nogle jeg kan ses med spontant, uden det skal planlægges. Mine efterskolevenner bor nemlig spredt udover landet, siger han.

Opsøger nye venner på ny måde

Før corona lukkede landet ned, opsøgte Max Bysted Nielsen blandt andet nye bekendtskaber ved at komme på Brætspilscaféen i Horsens. Her har han fået en del nye bekendtskaber, men han ses kun med dem på caféen.

- Alle aldre hænger ud på Brætspilscaféen, og det er megafedt, men jeg kunne rigtig godt tænke mig en vennegruppe, som er på alder med mig, og som gerne vil hænge ud og feste, siger han. 

Den unge, nye horsensianer besluttede sig for at prøve noget nyt i jagten på at få nye venner. Han lavede et Facebook-opslag på gruppen ’Horsens’, hvor han skriver, at han søger nye venner.

- Jeg sad alene en aften og tænkte, at nu skulle der altså ske noget, så jeg skrev opslaget uden at tænke så meget over det. Men da jeg havde lagt det op, var jeg både spændt og nervøs for, hvordan det ville blive modtaget, siger han.

Max Bysted Nielsen havde ingen grund til at være nervøs. Siden han lavede opslaget, har det fået 233 reaktioner, det er blevet delt 101 gange, og 50 personer har kommenteret opslaget. Kommentarer, der udelukkende er positive. 

Screenshot af det Facebook-opslag Max lavede for halvanden uge siden.
Screenshot af det Facebook-opslag Max lavede for halvanden uge siden.

”Sejt, du rækker ud”

Nogle af medlemmerne i den lokale Facebook-gruppe kommer med forslag til, hvor den 22-årige mand kan finde nye venner. Her er blandt andet forslag, som lyder på, at han kan melde sig ind i ’Horsens Single Netværk’ eller hænge ud på forskellige værtshuse i byen.

Få skriver, at de også søger nye venner, mens en stor del skriver, at de gerne vil mødes med Max Bysted Nielsen og drikke en øl med ham.

Og så er der en masse, som hylder ham for at have modet til at skrive, at han ikke har nogle venner i den by, han bor i.

- Sejt, du rækker ud. RESPEKT FOR DET, skriver en af brugerne.

- Sgu sejt nok - flere af din type!, skriver en anden.

- Du er allerede en mester i mine øjne, skriver en tredje. 

Facebook-opslag giver pote

De positive kommentarer er kommet bag på den unge mand.

- Jeg er meget overrasket over, at der ikke er kommet en eneste negativ besked. Folk er åbne, og lige nu skriver jeg med fem forskellige, som jeg håber, jeg skal ses med, siger Max Bysted Nielsen.

quote Jeg synes, det er vildt fedt, at der er nogen, der er så åbne, at de har lyst til at invitere en fremmede med til en fest.

Max Bysted Nielsen, 22 år, Horsens

Han er også blevet inviteret til en lille fest i den kommende weekend sammen med to kærestepar, som er på alder med ham selv. 

- Det er jeg vildt glad for. Jeg synes, det er vildt fedt, at der er nogen, der er så åbne, at de har lyst til at invitere en fremmede med til en fest, siger han.

Selvom Max Bysted Nielsen har fået en del henvendelser, tager han stadig med stor glæde imod henvendelser fra jævnaldrende, som bor i og omkring Horsens, og som kunne tænke sig at hænge ud med ham. Max kan kontaktes på Facebook.

5 råd til, hvordan du få nye venner

Mest læste

Mere fra Horsens

200421 Magasin Optakt genåbning 17-18 VO

Sådan åbner Magasin: Selvrensende gelænder, håndsprit og klistermærker på gulvet

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

boligejere.jpg

Nye byggegrunde vækker bekymring: Der skal flere institutionspladser til, mener borger

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter

blå blink politi politibil patrulje

Mand anholdt: Forsøgte at stjæle stort Porsche-skilt