Kunder raser: Har ikke fået penge retur for aflyst koncert

Op mod 2.000 80'er-glade mennesker skulle have festet til koncert i Horsens i maj. Som følge af coronapandemien blev den aflyst, men flere har fortsat ikke fået refunderet deres billet.

Opdatering
Artiklen er søndag kl. 14.30 opdateret med citater fra orkestret 'Hit med 80’erne.'

"Indianer", "Jeg Elsker Dig" og "Afrika".

Det er blot nogle af de helt store danske 80'er hits, Charlotte Kær Kvist fra Horsens og hendes venner skulle have skrålet med på til 'Hit med 80’erne' i Forum Horsens sidste forår.

Men ligesom så meget andet blev koncerten udskudt som følge af coronapandemien. Derfor gjorde Charlotte og vennerne sig klar til at hoppe i danseskoene til efteråret 2020, hvor koncerten i stedet skulle afholdes.

Denne dato endte dog også med at blive udskudt på grund af corona.

- Det var helt fint, at den første dato blev aflyst og rykket, men da den nye dato så også blev aflyst, hørte vi ikke mere fra ham, som står bag eventen, og derfor ville vi bare gerne have vores penge tilbage, siger Charlotte Kær Kvist til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg skal jo nok overleve, at jeg ikke får pengene tilbage, men det er mere princippet i det.

Charlotte Kær Kvist, Horsens

Nu er det ni måneder siden Charlotte og hendes 11 venner skulle have været til 80'er koncert i Horsens, men de har endnu ikke fået deres penge refunderet.

- Det er rigtig træls. Og det har været et rigtig træls forløb med stort set ingen kommunikation. Jeg har lagt 2.700 kroner ud for 12 billetter og drinkskort. Jeg skal jo nok overleve, at jeg ikke får pengene tilbage, men det er mere princippet i det, siger Charlotte Kær Kvist til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke den eneste

Charlotte Kær Kvist har taget fat i arrangøren flere gange. Hun har også skrevet et opslag på eventens Facebook-side '80erfesthorsens', men hver gang hun gør det, bliver det slettet igen.

Derfor lavede hun onsdag eftermiddag et opslag i Facebook-gruppen 'Horsens', hvor hun spørger, om der er andre, der skulle have været til 'Hit med 80’erne' i Horsens og heller ikke har fået deres penge retur.

Opslaget har i skrivende stund fået 14 kommentarer, hvor flere skriver, at de har forsøgt at kontakte arrangøren op til flere gange i håbet om at få deres penge retur, men at de endnu ikke har haft held med det.

- Nej, vi har kontaktet ham mange gange. Vi mangler for 10 billetter. Mega dårligt!, er der én der skriver.

- Har nok sendt besked og sms 25 gange, men har intet hørt. Kan se, at der er sat ny dato for koncerten d. 14/5 2021. Politianmeldelse måske?, skriver en anden.

- Har også kontaktet dem mange gange på mail og telefon. Opslag er også blevet slettet. Vi bør gå videre med det. De kan ikke regne med, vi kan i maj. Der var jo en grund til at pengene ønskes retur, skriver en tredje bruger i tråden.

”Alle får penge tilbage”

Koncerten er dog helt aflyst. Det fortæller Niels Allerslev, der ejer firmaet Nitam, og er arrangør af '80erfestHorsens'. I sin tid hyrede han 'Hit med 80’erne' til at komme og give koncert i Horsens.

Han ønsker ikke at gå i detaljer, men han fortæller blandt andet, at alle nok skal få deres penge retur på et tidspunkt.

- Det er ærgerligt, at vi er blevet nødt til at aflyse koncerten. Alle billetter bliver refunderet, så alle får deres penge tilbage, men det tager sin tid, siger Niels Allerslev til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Jeg kan forstå, der er et ønske om bedre kommunikation, og det vil jeg forsøge på i fremtiden, siger han.

Niels Allerslev forventede, at omkring 2.000 personer ville komme til den planlagte koncert. Han har ikke tal på, hvor mange der har fået sine penge refunderet, og hvor mange der fortsat mangler.

Orkestret 'Hit med 80’erne' oplyser til TV2 ØSTJYLLAND, at de er i samme situation som publikum. De har heller ikke set skyggen af penge for det aflyste arrangement og kan heller ikke få kontakt til arrangøren. 

- Vi undrer os også meget over, hvad der foregår, siger Ole Hansen fra 'Hit med 80’erne.'

Har man ret til at få refunderet sin billet?

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gælder de almindelige regler om forbrugerrettigheder også under coronapandemien.

Det vil sige, at dine muligheder for at få kompensation vil afhænge af, hvad der er aftalt mellem dig og arrangøren, da du købte billetterne.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet lidt information om, hvilken betydning en aflysning vil få for dig, der har købt billetter til arrangementer. De kan ses herunder.

Hvis arrangementet bliver aflyst

Mest læste

Mere fra Horsens

200421 Magasin Optakt genåbning 17-18 VO

play Magasin åbner med selvrensende gelænder, corona-guider og klistermærker på gulvet

Mark Vilhelmsen

play Restauratør i center: Det er mere end almindeligt svært

IMG_6535

Brandvæsen advarer om brandfare i naturområder

IMG_2807

play Beslutning om solcellepark trækker i langdrag: - Det er en gyser

Madpakke færdig 1

play Politikere i kovending: Vil ikke tvinge ældre til at vælge bestemt madpakke

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Far risikerer forvarring: Anklaget for voldtægt og overgreb på datter