FCV-konkurs: Seks point til ACH og SIF

1. divisionsklubben FC Vestsjælland er nu endegyldigt gået konkurs, og det sender point til AC Horsens og Silkeborg IF

Fodboldklubben FC Vestsjælland må tre rækker ned. Klubben er erklæret konkurs i skifteretten Næstved. Rent sportsligt får det også betydning for de østjyske klubber i 1. division, AC Horsens og Silkeborg IF.

Konkursen betyder nemlig, at de to kampe, som holdene skulle have spillet mod FCV i foråret, er vundet uden kamp. Dermed er Horsens og Silkeborg sikre på seks point.

Årsagen til konkursen hos den sjællandske klub er, at man ikke har formået at indsamle den nødvendige kapital til at overleve. Bestyrelsen i FC Vestsjælland begærede 1. divisionsklubben konkurs 30. november, men siden dukkede investorer op, der muligvis kunne redde klubben fra konkurs.

 

Sportslig retfærdighed

I fredags meddelte klubbens administrerende direktør, Gert Hansen, at man havde fundet halvdelen af de fornødne penge for at overleve, men onsdag stod det imidlertid klart, at det ikke har været muligt at skaffe den anden halvdel.

I Silkeborg er man kede af det på Vestsjællands vegne, og ville da gerne have spillet de to kampe i foråret mod holdet. Men når det så er sagt, så synes sportschefen, at fordelingen af pointene er retfærdig.

- Vi er reelt tre hold, som kæmper om den sidste oprykningsgivende tredjeplads. Os, Horsens og Vejle som alle tre får seks point. Det er nok det tætteste, man kommer på sportslig retfærdighed, siger sportschef Jesper Stüker.

Kigger på de frie spillere

Han har sammen med cheftræneren Peter Sørensen ansvaret for spillersalg og køb, og i den forbindelse kigger man også mod den konkursramte klub. Her står en lang række spillere nu uden et sted at spille.

- Alle i min position gør sig garanteret overvejelser i forhold til spillerne i FCV. Og de er da en mulighed på lige fod med andre frie og mulige spillere. I første omgang føler vi os dog ikke tvunget til at agere, forklarer Jesper Stüker.

Silkeborg IF har allerede hentet deres første forstærkning i form af offensivspilleren Davit Skhirtladze, som man har hentet i AGF.