Sort uheld koster velkendt dagligvarebutik stor bøde og en sur smiley

En særdeles drilsk fejl på en kølemontre har kostet Kvickly i Ry en stor bøde og en sur smiley på Fødevarestyrelsens kontrolrapport. Butikschefen kalder det sort uheld.

14,7 graders varme. Det er, hvad Fødevarestyrelsen søndag kunne måle i en kølemontre i cafeteriaet i Kvickly i Ry.

Den temperaturmåling har nu kostet butikken 15.000 kroner i bøde og en sur smiley på fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Der er tale om en kølemontre, der skulle holde cafeteriaets færdigsmurte sandwich kolde, hvorfor en så høj temperatur ikke er acceptabel.

Butikschefen i Kvickly i Ry, Brian Højriis, har ingen indvendinger mod bøden og den sure smiley, men kalder det for helt almindelig sort uheld.

- Det er heldigvis ikke noget, hvor man har haft rådne varer eller noget liggende. Men selvom det er sort uheld, så er det vores ansvar, at der er styr på tingene, siger Brian Højriis til TV2 ØSTJYLLAND.

Her kan du se den seneste smileyrapport fra Kvickly i Ry, hvor fejlen på kølemontren og bøden på 15.000 kroner fremgår.
Her kan du se den seneste smileyrapport fra Kvickly i Ry, hvor fejlen på kølemontren og bøden på 15.000 kroner fremgår. Foto: findsmiley.dk

Køleralarm går ikke af på defekt køler

Ifølge butikschef Brian Højriis, så skyldes den høje temperatur i sandwichkøleren, at kølerens propel havde sat sig fast.

Dermed blev den kolde luft fra kølerens motor ikke fordelt. Og den fejl er særligt drilsk i denne type køler, da temperaturmåleren sidder i bunden sammen med motoren og propellen.

Der er derfor kommet tilpas meget kold luft igennem i bunden af køleren til, at det automatiske alarmsystem på kølerne ikke har opfanget, at der var for varmt i toppen af kølemontren.

- Nu har vi placeret et termometer i toppen af køleren. Vi skal altid tjekke temperaturen i kølerne, hvilket vi normalvis gør elektronisk. Men nu er vi opmærksom på, at denne type fejl kan opstå, og derfor tjekker vi nu også termometeret i toppen jævnligt, siger Brian Højriis.

Stadig sikkert at handle trods sur smiley

Da Fødevarestyrelsen havde konstateret fejlen i køleren, reagerede butikken prompte ved at smide samtlige sandwich ud og ringe efter en kølemontør, der kunne kigge på den defekte kølemontre.

- Fødevarestyrelsen kom heldigvis så tidligt, at vi dårligt nok nåede at sælge nogen af sandwichene, siger Brian Højriis.

Han forsikrer desuden om, at det stadig er fuldt forsvarligt at handle i butikken og cafeteriaet, da fejlen er udbedret, og foranstaltninger er på plads, der gerne skal forhindre, at det sker igen.

- Selvom det er uheldigt, så er der ikke andet at gøre end at udbedre fejlen og betale bøden, hvilket vi nu har gjort. Derfor er det også stadig fuldstændig forsvarligt at handle i butikken og cafeteriaet, siger Brian Højriis.

dankort betaling køb købe køber

'Det er Mogens fra Danske Bank' Politiet beder pårørende advare ældre

20201203-124325-L-1920x1279we

Her er det store åbne spørgsmål efter dagens minksamråd: - Det er jo et mysterium, siger analytiker

porskjær

Skimmelsvamp: Børnehavebørn må flytte efter få måneder

20200929-160321-l_68mb.jpg

Danmark tilslutter sig sjette forhåndsaftale om coronavaccine

Anders Holch Povlsen Bestseller

Anders Holch Povlsen er nu verdens 254. rigeste mand

Fællesskabets Hus plejehjem Skanderborg

playTo østjyske kommuner indfører besøgsrestriktioner på plejehjem