Randers FC-færing kæmper for spilletid

Trods success med det færøske landshold, har spilletiden i Randers FC været til at overse for Brandur Hendriksson

03:27

Inden denne sæson skiftede færøske Brandur Hendriksson FC København ud med Randers FC. Men det er blot blevet til 26 minutters Superliga-bold fordelte på to kampe for den 20-årige midtbanespiller. 

- Det er selvfølgelig ikke det fedeste at sidde på bænken uge efter uge. Nu har jeg også siddet på bænken i FCK i halvandet år. Det er selvfølgelig ikke fedt, men jeg kæmper, og jeg har ikke tænkt mig at stoppe, siger han,

Læs også Johnny Thomsen forlænger i Randers FC

Den unge tekniker nyder imidlertid en pæn succes med det færøske landshold. I mandags fik ø-nationen godt nok ørene i maskinen af Portugal, der vandt med hele 6-0.  Men i VM-kvalifikationens to første kampe hentede færingerne uafgjort hjemme mod Ungarn inden det blev til en sejr ude over Letland. 

I alle tre kampe har Brandur Hendriksson været blandt landstræner Lars Olsens udvalgte i startopstillingen, og det har været vigtigt for den tidligere FCK-spillers selvtillid.

- Det betyder simpelthen alt. At kunne få nogle kampe på det niveau i benene, det er rigtig godt og det er god erfaring. Og nu arbejder jeg så hen imod at kunne få noget mere spilletid her.

Læs også Randers FC præsenterer overskud efter spillersalg

På det færøske landshold spiller Brandur Hendriksson en mere offensiv rolle, end de centrale midtbanespillere i Randers FC sædvanligvis gør, men det tænker han ikke så meget på.

- Jeg ved godt, hvad det kræver, og jeg er 100 % klar til at kæmpe, alt hvad jeg kan for at finde mig en plads på holdet. Jeg er sikker på, at på et eller andet tidspunkt, så kommer det, siger han, inden han sætter ord på de ting, han arbejder med især i styrkerummet.

- Der skal fyldes noget fysik på. Der skal fyldes noget bund på, som Ólafur kalder det. Noget styrke og noget stabilitet. 

01:38

Efter dagens træning snakkede vi også med cheftræner Ólafur Kristjánsson om den unge færing.

Luk video

Brandur Hendriksson døjer desuden med nogle småskavanker, der gør, at han næppe kommer i spil til Randers FC's hjemmekamp mod OB søndag klokken 13:00.

Du kan hære hele interviewet med Brandur Hendriksson i afspilleren øverst på siden. Her fortæller han også mere om oplevelserne med det færøske landshold.