Varslede enorm varmeprisstigning - men nu kommer der en helt ny melding

Gudenådalens Energiselskab varslede i december en varmeprisstigning på 185 procent. Den bliver nu markant lavere, siger energiselskabets nye formand.

Varmepriserne hos Gudenådalens Energiselskab stiger ikke med 185 procent alligevel, som kunderne ellers blev varslet tilbage i december 2021.  

Prisstigningen har nemlig vist sig at være forkert, og derfor arbejder energiselskabet nu på at sende en revideret prisstigning ud til kunderne i slutningen af næste uge. 

Det oplyser energiselskabet i en pressemeddelelse fredag. 

- Der har været nogle uklarheder i de her beregninger, der lagde til grund for stigningen. Og det er også på baggrund af nogle data, som er kommet fra den tidligere formand og kasserer, siger ny formand hos Gudenådalens Energiselskab, Allan Krantz Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Der har simpelthen været nogle fejl, der gjorde, at det ikke holdt. 

Thomas Vestergaard Kristensen bor i et hus på omkring 140 kvadratmeter i Ulstrup. Han har regnet sig frem til, at det vil koste næsten 3.000 kroner mere om måneden at varme huset op, hvis prisen på varme var steget 185 pct.
Thomas Vestergaard Kristensen bor i et hus på omkring 140 kvadratmeter i Ulstrup. Han har regnet sig frem til, at det vil koste næsten 3.000 kroner mere om måneden at varme huset op, hvis prisen på varme var steget 185 pct. Foto: Privatfoto

Fritstiller direktør

Af den grund valgte energiselskabets bestyrelse på et bestyrelsesmøde torsdag at udtrykke mistillid til den nu tidligere formand Preben Sørensen og den nu tidligere kasserer Per Dalgaard. Derudover valgte bestyrelsen fredag at fritstille direktør Jan Dansbo. 

Regnefejlene blev opdaget ved, at dele af energiselskabets bestyrelse valgte at foretage nogle ekstra beregninger hen over juleferien, da de vurderede prisstigningen som "meget voldsom". 

- Vi (bestyrelsen, red.) er også selv forbrugere, så det går også ud over vores varmeregning, siger Allan Krantz Jensen. 

Markant lavere 

Den øvrige bestyrelses nye beregninger blev verificeret i sidste uge. 

Det betyder, at kunderne nu har udsigt til en "markant lavere" prisstigning, oplyser Allan Krantz Jensen. 

Den nye formand kan på nuværende tidspunkt ikke sætte et konkret tal på, men siger at det kommer til at læne sig op ad de prisstigninger, der er hos andre energiselskaber.