Her rammer de stigende varmepriser ikke

Energipriserne stiger, og det går udover forbrugerne - men ikke i Ryomgård.

Priserne på el og varme stiger, stiger og stiger. 

Sådan har det lydt de seneste måneder, hvor energipriserne rigtigt nok har været på himmelflugt - blandt andet på grund af stor efterspørgsel på gas og el. 

Flere steder her i det østjyske har vi mødt stigninger på helt op til 185 procent, som betyder større regninger til forbrugerne, men ikke alle steder, skal man betale mere for at varme huset op i januarkulden. 

VIDEO: På Fjernvarmeværket i Ryomgård ser de på fremtiden uden bekymringer for prisstigninger.

Det gælder blandt andet, hvis man får leveret varme fra Ryomgård Fjernvarmeværk, som den seneste tid er blevet kimet ned af kunderne. 

- Mens jeg var her mellem jul og nytår ringede telefonen konstant. Det er sjældent, vi har så meget telefonstorm på. ”Stiger vi, stiger vi?", siger daglig leder af varmeværket, Jan Husum, til TV2 ØSTJYLLAND.

Men Jan Husum kunne altså overbringe forbrugerne en glædelig nyhed. Priserne stiger ikke hos netop dem.

- Det er vigtigt for os herude at sige, at det ikke er alle steder, det er. Det er et skrækscenarie, man giver borgerne, at det stiger så meget, siger han. 

Skyldes aftale om halm 

Ifølge Dansk Fjernvarme er det især fjernvarmeselskaber, der bruger naturgas og el som brændsel, som har måttet hæve priserne.

Og netop her findes også årsagen til, at priserne ikke er steget i Ryomgård. De fyrer nemlig med halm.

- Prisen er ikke steget, fordi vi har lokal levering af halm, og prisen på halmen kan vi nogenlunde holde nede, fordi kontrakten løber over en periode på et år, siger Jan Helbo, formand for Ryomgård Fjernvarmeværk.

Og fjernvarmekunderne i Ryomgård skal heller ikke frygte prisstigninger i den kommende tid. 

- Vi kan selvfølgelig kun tale om det kommende år, men jeg kan ikke forestille mig, at vi får det (prisstigninger, red.) i den nærmeste fremtid. Ro på her i vores område i hvert fald, siger Jan Helbo.