Svømmebad mangler frivillige: Må lukke på gode sommerdage

Et populært friluftsbad med adskillige år på bagen mangler frivillige, og derfor bliver det svært at holde åbent alle dage hen over sommeren.

Rettelse
Det fremgik tidligere af artiklen, at friluftsbadet er i fare for permanent at lukke. Det er der dog ikke tilfældet, pointerer formand for friluftsbadet Michael Møller samt formand for Voldby Beboerforening Lars Brøndum Nielsen. Der er udfordringer med bemandingen på enkelte dage, som det også fremgår af artiklen, men altså ikke risiko for permanent lukning, lyder det samstemmende.

På en solrig søndag måtte friluftsbadet i Voldby i Favrskov Kommune lukke og slukke og sende badegæsterne hjem. Der var ingen, der kunne tage vagterne, og dermed måtte børn og voksne slukørede vende snuden hjem. 

Det populære svømmebad risikerer nu at måtte holde lukket i sommervarmen, for der mangler frivillige hænder til at hjælpe, lyder det i et facebookopslag.

- Vi er simpelthen ikke nok frivillige til, at badet kan eksistere. Det kræver næsten ingenting, lyder det i opslaget i Facebook-gruppen Landsbyen Voldby.

En årelang tradition

Friluftsbadet i Voldby har ellers eksisteret i 53 år og trækker gæster til fra hele kommunen, lyder det i opslaget. Derfor kommer de lokale nu med et opråb. 

- Man skal blot stå i kiosken, sælge billetter, slik og is og lave meget let rengøring til slut, lyder det blandt andet. 

En lokal frivillig i Voldby Badet håber, at flere vil melde sig, så badet ikke behøver at lukke.
En lokal frivillig i Voldby Badet håber, at flere vil melde sig, så badet ikke behøver at lukke.

Ifølge den frivillige, som nu kommer med et opråb, er friluftsbadet særdeles vigtigt for det lille landsbysamfund. 

- Badet er til stor glæde for byens børn, men også for hele oplandet omkring Voldby. Det er et stort plus, når folk skal vælge vores dejlige landsby til, lyder det i facebookopslaget. 

quote Det er, som om ingen reagerer længere.

Michael Møller, formand for Voldby Badet

Formand for Voldby Badet Michael Møller har en fornemmelse af, at de frivillige er kørt surt i arbejdet. 

- Efter vi skulle tjekke coronapas, virkede det, som om folk kørte lidt træt i det, men det skal man ikke længere, lyder det fra formanden, der også kommer med en opfordring.

- Det er ikke nødvendigt at være fra selve byen, og man skal heller ikke være uddannet livredder. 

Det ærgrer formanden, at svømmebadet er lukningstruet. 

- Det er, som om ingen reagerer længere, siger han.  

Weekenderne er udfordringen

Hvis ikke flere frivillige melder sig på banen, er det weekenderne, der står for skud, fortæller formand, Michael Møller.

- Her i sommerferien har vi unge mennesker til at passe badet, men i weekenderne må vi holde lukket, hvis ikke vi får flere henvendelser.

Dermed vil det altså ikke være muligt for de lokale badegæster at besøge svømmebadet i weekenderne over sommeren, hvis ikke flere ønsker at hjælpe til. 

Lige nu er der tilknyttet mellem 15 og 20 frivillige hos Voldby Badet, men ifølge formanden skal der mange flere til, hvis svømmebadet skal overleve. 

- Vi skal have så mange som muligt, så det er bare med at henvende sig. Vi plejer at dele vagterne op, så der er kun tale om et par timer, siger han.