To røvet af pirattaxi under festugen: Snydt af GPS i bilen

Det blev en dyr fornøjelse for to mænd, da de hver især fik hævet tusinder af kroner på deres betalingskort af pirattaxi-chauffører under Aarhus Festuge

En stor GPS overbeviste en 28-årig mand om, at det var en rigtig taxi, han kørte med. Han bliver dog slemt skuffet og 6.000 kroner fattigere. Foto: Marcos Brindicci - Scanpix

Det kan være svært at bevare tålmodigheden, mens man venter i de lange taxikøer under festugen. Pirattaxier kan derfor virke som en hurtig og billig løsning, men man skal tilsyneladende passe på med at sætte sig ind i dem. 

I weekenden blev to mænd narret af deres chauffører og røvet for henholdsvis 40.000 og 6.000 kroner.

Læs også Østjyllands Politi advarer: Pas på pirattaxier

Det får nu Østjyllands Politi til på det kraftigste at advare imod, at man kører med personer, man ikke kender, og som ikke kører i en registreret taxi. De opfordrer til at ringe til en ven i stedet, hvis hverken bussen eller cyklen er en mulighed. 

Alene i år har Østjyllands Politi registreret mere end 70 anmeldelser, hvor pirattaxier er involveret.

Troede det var Uber

Det blev en usædvanlig dyr fornøjelse for en 32-årig silkeborgenser at komme med, hvad han troede var en Uber-taxi, fra Aarhus til Silkeborg natten til søndag. 

Den 32-årige faldt i søvn på bagsædet, og mens han sov, havde de to mænd på forsædet øjensynligt haft hænderne i hans lommer. I hvert fald opdagede han senere på dagen, at han manglede to VisaDankort og et Eurocard.

Læs også Skudepisode i Aarhus: Politiet undersøger banderelation

Kortene var efter køreturen med den falske Uber blevet misbrugt for over 40.000 kroner. 

De to mænd er ifølge politiet af anden etnisk herkomst end dansk. 

Forblændet af alkohol

I en 28-årig mand fra Aarhus' tilfælde var det en høj promille og en stor GPS, der overbeviste ham om, at det var en rigtig taxi, han satte sig ind i ved Store Torv. 

Læs også Mand anholdt med pandelampe, koben og hue i bilen

Det var derfor i god tro, at han bad om at blive kørt til sin adresse i Aarhus N. Men da turen var slut, bad chaufføren ham om at taste sin pinkode til sit dankort ind flere gange, inden han til sidst fik lov til at stå ud af bilen. 

Den episode fik den 28-årige til at blive mistænksom. Han tog derfor telefonen frem og knipsede et billede af bilen. Men det opdagede chaufføren og hans ven, som derfor pludselig blev aggressive, tog telefonen og slettede billedet, hvorefter de kørte væk. 

Den 28-årige ringede kort tid efter til banken, men imellemtiden havde de to mænd nået at hæve 6.000 kroner på kortet. 

De to mænd beskrives begge af politiet som af mellemøstligt udseende med brun hudfarve og sort hår. Den ene er 170 centimeter, den anden 185 centimeter og kraftigt bygget.