Randers FC kørt over af Hamburger SV

Overraskelsen udeblev. En velsmurt tysk fodboldmaskine tromlede kronjyderne ned i torsdagens Europa Cup-kamp i Randers

Resultatet siger det hele.

Med en sikker sejr på 4-0 beviste det tyske storhold Hamburger SV, at der er enorm forskel på toppen af den tyske Bundesliga og den bløde mellemvare i den bedste danske fodboldrække.

Og så var sejren endda ikke ét mål for lille. Tyskerne var ganske enkelt mindst en klasse bedre i alle spillets facetter i torsdagens Europa League-kvalifikationskamp på Essex Park Randers.

Med en solid opbakning fra de cirka 1.200 medrejsende fans satte Hamburg sig på opgøret fra første fløjt. Alle østjyske illusioner om at skabe en overraskelse brast allerede efter godt 10 minutters spil, hvor Paolo Guerrero bragte gæsterne foran. Og midt i halvlegen slukkede Jerome Boateng endegyldigt lyset for kronjyderne, da han øgede til 2-0.

Randers-spillerne kunne egentlig ikke klandres for deres indsats. De spillede deres chance, men evnerne rakte ganske enkelt ikke til at udfordre den tyske storklub.

I sidste del af 1. halvleg lykkedes det i to tilfælde for Randers FC at spille sig igennem på fløjene og få smidt bolde ind i straffesparksfeltet, men ingen af chancerne udløste scoringer.

Her savnede kronjyderne sidste sæsons topscorer, tårnhøje Marc Nygaard, der på en god dag kunne have udfordret de fysisk stærke tyskere. Men Nygaard sad ude med en skade, og en ellers storslidende Søren Berg var derfor i stedet sat til udfordre gæsterne foran mål.

<b>Gæsterne trak sig en smule tilbage</b>
Kort efter pausen øgede Mladen Petric Hamburgs føring til 3-0, hvorefter gæsterne trak sig en smule tilbage og overlod mere af initiativet til Randers FC.

Herefter fik kronjyderne i perioder kombinationsspillet til at fungere udmærket, og det var derfor som en kold spand vand i hovedet, da Randers-keeper Kevin Stuhr-Ellegaard begik et ærgerligt straffespark efter at være kommet lidt sent ud af sit mål.

Piotr Trochowski eksekverede sikkert fra 11 meter-pletten, og dermed endte opgøret 4-0 til Hamburger SV.

I slutminutterne gjaldede de medrejsende tyske fans taktfast 'Auf Wiedersehen', mens de slukørede kronjyske tilskuere begyndte at forlade stadion i utide. Og Hamburgs fans <i>havde</i> ret. Selv om der venter et returopgør på HSH Nordbank Arena om en uge, så er det endelige resultat givet på forhånd.

Randers FC er færdige i Europa Cuppen og kan nu koncentrere sig om en hjemlige liga, hvor klubben endnu ikke har fået point i denne sæson.