Østjyllands Politi nedlægger hotspots

Østjyllands Politi nedlægger hotspots i Randers og Aarhus.

Østjyllands Politi nedlægger hotspots i Aarhus og Randers, da de oplever, at østjyderne generelt er gode til ikke at stimle sammen i det offentlige rum. 

Til gengæld opfordrer de - særligt de unge - til at lave nogle fælles rammer for private sammenkomster.

- Vi har konstateret, at folk er gode til at fortrække klokken 22. Derfor ser vi ikke et behov for at opretholde hotspots, når der ikke er nogle mennesker, fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen TV2 ØSTJYLLAND.

Smittetallene er fortsat for høje - særligt blandt unge i Aarhus Kommune, derfor har Østjyllands Politi været i dialog med Unge Kriseledelsen i Aarhus Kommune.

- Vi opfordrer unge til ikke at samles for mange, derfor har vi snakket med Unge Kriseledelsen om at få de unge til at tale sammen og aftale, hvordan festerne skal foregå på blandt andet kollegierne, så de overholder retningslinjerne, fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen TV2 ØSTJYLLAND.

Retningslinjerne fra Østjyllands Politi minder om myndighedernes anbefalinger om, at der maksimalt er ti personer samlet i private hjem, og at man maksimalt har kontakt med ti personer.

Østjyllands Politi kommer til at patruljere både i Aarhus og Randers, og hvis folk ikke tager hjem klokken 22, vil gentænke beslutningen om at have nedlagt hotspots.

Vejbump

play Beboere raser mod nye vejbump: - Det er ikke til at holde ud

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Covid-19 LIVE
corona test podning

liveblog Danske forskere: Lægemidlet Remdesivir kan ikke reducere coronadødelighed

Munkholm Zoo Milo og Lars

play Far og søns zoologiske eventyr: Køber brunstig kamel og hundredvis af dyr

Adventskranse

Sådan ser østjydernes adventskranse ud

Frost frostgrader koldt is iskoldt

Varmerekorden der fik kolde fødder til sidst