Northside er klar til største år i festivalens historie

Der forventes udsolgt inden længe hos Northside, der i år har givet folk flere ’af dem, de kender’

03:11

Den 25. oktober 2016 offentliggjorde Northside et scoop af rang. Aarhus-festivalen havde booket Radiohead – måske det navn, som festivalen allerhelst ville smide på plakaten.

Godt en måned senere, den 29. november, kom der endnu en markant profil på musikprogrammet, da det lykkedes at tilknytte Frank Ocean. En superstjerne, som festivalen har jagtet siden 2011. 

00:58

VIDEO: John Fogde taler om Radiohead - og hvorfor det i hans øjne er festivalens største navn - nogensinde. 

Luk video

De to navne satte gang i billetsalget – dagsbilletterne blev revet væk, og Northside meldte tidligt ud og forventede, at også partoutbilletterne til 2017-festivalen ville forsvinde.

Nu har Northside så offentliggjort det fulde program for 2017. Ind er kommet navne som James Blake, Sort Sol, Ride, The Afghan Whigs og 2manydjs. 

Læs også 12 nye navne: Northside har programmet klar

- Det er både det største og det bredeste program, vi nogensinde har lavet. Vi kommer ud og rammer de store verdensstjerner, og vi får også en masse bredde på, siger Northside-talsmand John Fogde til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Der er 19 danske kunstnere på 2017-programmet. Det er omkring dobbelt så mange, som der har været i de tre foregående år. Bevidst, siger talsmanden.

- Det er en reaktion på nogle af de ting, der skete sidste år. Folk var interesserede i at få mere musik, de kendte. Og der er jo ikke nogen, man kender bedre end de danske navne, siger John Fogde. 

00:45

VIDEO: John Fogde taler om Thomas Helmig, som mange mener er et utraditionelt navn til en festival som Northside. 

Luk video

Northside startede på Tangkrogen i Aarhus i 2010 med et rent dansk line-up. Dengang hed det ’Northside Festival’, men nu har Northside droppet ordet ’festival’ i navnet – for begivenheden vil gerne være langt mere end musik.

- Der kommer til at ske meget på Northside 2017. Vi introducerer et nyt område bag den ene scene, hvor vi har haft backstage og artistområde – det flytter vi et andet sted hen. Det giver os mulighed for at åbne for en masse kvadratmeter, som vi kan overdrage til publikum, siger John Fogde.

Netop de ekstra kvadratmeter gør, at Northside i 2017 vil lukke historisk mange mennesker ind på festivalpladsen i 2017.

Faktisk har festivalen allerede solgt flere billetter nu, end til den udsolgte festival i 2015.  

- Vi har traditionelt solgt rigtig mange billetterne, når vi er gået med den færdige plakat. Og nu er det jo lønningsdag i dag, og det er også noget, der booster os. Vi har lige nu solgt flere billetter end nogensinde før til Northside, og alt tyder på, at det kommer til at fortsætte indtil vi forhåbentlig har udsolgt inden så længe, siger John Fogde.

Med knap tre en halv måned til festivalen er der således ro på musikprogrammet. 

  Foto: NorthSide Festival

Det giver nemlig mulighed for, at Northside kan vise, hvorfor ordet ’festival’ for snart nogle år tilbage blev skrottet fra plakaten. Northside er naturligvis stadig en festival – men det er ikke kun musikken, der tæller.

- Det er en rigtig stor lettelse, at vi har fået så mange gode navne, og nu kan vi bruge en masse tid og energi på at lave resten af festivalen. Man skal ikke glemme, at musikken selvfølgelig er en meget vigtig del, men at det på nogle punkter er en lille del. Vi skal have bygget en plads op, vi skal have designet en plads, lavet nye områder og booket en masse ting, der ikke er koblet til musik. Restauranter, mad, foredrag og kunst. Der er det ret skønt at sige, at der er styr på den del, der hedder musikken, siger John Fogde. 

Se et længere interview om årets program øverst i artiklen. 

00:58

VIDEO: John Fogde taler om Run The Jewels, der skiller sig ud som programmets eneste hiphop-kunstner - i hvert fald af internationale navne. Danske Suspekt er også på plakaten. 

Luk video