Letbanedirektør vil have undersøgt mafiaforbindelser

02:20

Direktøren for Aarhus Letbane er bevidst om, at underleverandører kan være involveret i organiseret kriminalitet

Fagforeningen 3F beskylder underleverandører til Aarhus Letbane for at have tætte relationer til den italienske mafia, og lokale medarbejdere i Aarhus skulle være involveret i hvidvaskning af penge, narkohandel og andre lovovertrædelser. Det får nu letbanedirektøren til at kræve en gennemgående undersøgelse.

- Det er noget, vi tager meget alvorligt. I juni blev jeg gjort opmærksom på, at underleverandører til vores leverandør muligvis har relationer til mafiaen og er involveret i organiseret kriminalitet. Endnu har vi ikke fundet nogen klare beviser, men sagen undersøges stadig, siger direktøren for letbanen, Claus Moshøj, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Nye skilte dukker op sammen med letbanen: Forstår du dem?

Han medgiver, at anklagerne da også er ubehagelige for ham som direktør, og leverandøren har da derfor fået klar besked.

- Vi har sagt, at det her er fuldstændig uacceptabelt. I vores kontrakt står der, at leverandøren skal overholde danske løn- og arbejdsvilkår. Hvis underleverandørerne ikke lever op til det, vil det få konsekvenser, siger Claus Moshøj.

Læs også Nu lægger Letbanen skinner i trafikeret Nørreport-kryds

Ifølge 3F har flere af de folk, som arbejder eller leder arbejdet i Aarhus været i husarrest i Italien på grund af hvidvaskning, afpresning og valgsvindel. Dette kan direktøren ikke på nuværende tidspunkt bekræfte.

- Vi er ved at undersøge, om der er hold i beskyldningerne, og hvis der er det, bliver det meldt til politiet, slår direktøren fast.

Du kan se hele interviewet med Claus Moshøj øverst på siden.  

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig