Langer torsk over disken

Holder fast i traditionerne

01:30

1 af 2

Mens flere og flere vælger at købe deres nytårsdag færdiglavet, så er der stadig mange, der holder fast i traditioner og selv tager forklædet på.

Det kan mærkes hos P. Clausens Fiskehandel i Aarhus, hvor der blev langet traditionelle nytårstorsk over disken.

- Ja, det gør der i den grad, der kommer en masse over disken, siger Jakob Clausen, der er fiskehandler ved P Clausens Fiskehandel i Aarhus

Her lyder forklaringen på den stigende tendens til, at folk køber den færdige mad ude, at mange måske er blevet en smule dovne.

Se: Nytårsmad udsolgt

- Det er nok fordi, at folk er blevet for dovne, og vi går nok heller ikke så meget op i traditioner, som vi gjorde en gang, siger Jakob Clausen.

Spørger man de handlende i fiskebutikken, så hygger de sig med at tilberede maden.

- Vi kan godt lide at hygge os med at lave mad i løbet af eftermiddagen og tage det stille og roligt, siger Niels Kristensen, der er studerende fra Aarhus.

Du kan se mere fra fiskehandleren i indslaget øverst på siden, hvor du også kan høre fra nogle af dem, som henter maden færdiglavet.