Langer torsk over disken
Holder fast i traditionerne
Mens flere og flere vælger at købe deres nytårsdag færdiglavet, så er der stadig mange, der holder fast i traditioner og selv tager forklædet på.
Det kan mærkes hos P. Clausens Fiskehandel i Aarhus, hvor der blev langet traditionelle nytårstorsk over disken.
- Ja, det gør der i den grad, der kommer en masse over disken, siger Jakob Clausen, der er fiskehandler ved P Clausens Fiskehandel i Aarhus
Her lyder forklaringen på den stigende tendens til, at folk køber den færdige mad ude, at mange måske er blevet en smule dovne.
- Det er nok fordi, at folk er blevet for dovne, og vi går nok heller ikke så meget op i traditioner, som vi gjorde en gang, siger Jakob Clausen.
Spørger man de handlende i fiskebutikken, så hygger de sig med at tilberede maden.
- Vi kan godt lide at hygge os med at lave mad i løbet af eftermiddagen og tage det stille og roligt, siger Niels Kristensen, der er studerende fra Aarhus.
Du kan se mere fra fiskehandleren i indslaget øverst på siden, hvor du også kan høre fra nogle af dem, som henter maden færdiglavet.