Demonstration i Aarhus V: Vi vil ikke lade os skræmme

Fredag går Gellerup-borgere på gaden i protest mod den bandekonflikt, der plager området. Den seneste demonstration blev afbrudt af skud

Billedet er fra demonstrationen forleden i det vestlige Aarhus. Den blev afbrudt af skud.

1 af 3

Da der forleden var demonstration i Aarhus V mod den højaktuelle bandekonflikt, blev den afbrudt af skyderi.

Fredag eftermiddag er der atter indkaldt til demonstration i området. 

- Vi vil gerne sende et signal til banderne om, at vi ikke lader os intimidere og skræmme. Vi vil sende et råb om hjælp til både politikere og resten af det aarhusianske samfund, siger Ahmad Halimah fra gruppen, der arrangerer demonstrationen.

- Det her er ikke et problem, som kun Gellerup skal skride ind mod – men hele Aarhus. Når bandekriminaliteten kommer til Aarhus, er det ikke kun Gellerup, men Aarhus, der bliver ramt, tilføjer han.

Læs også Nyt skyderi i Aarhus V: To bevæbnede mænd efterlyses

Demonstrationen kommer til at foregå på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Ringvejen.

Det skal ifølge Ahmad Halimah ses som et symbol for indgangen til Brabrand og grænsen for bandekriminaliteten. 

Ahmad Halimah vurderer, at skyderiet i forbindelse med demonstrationen forleden kan få folk til at blive væk: 

- Ja, det kan det sagtens gøre. Men det kan også have den effekt, at folk tænker, at det vil vi ikke finde os i og så tilslutte sig demonstrationen, siger han.

Vi vil gerne sende et signal til banderne om, at vi ikke lader os intimidere og skræmme. Vi vil sende et råb om hjælp til både politikere og resten af det aarhusianske samfund.

Ahmad Halimah, medarrangør

Ahmad Halimah håber, at det hjælper at gå på gaden.

- Hvis politikerne opfanger det her råb om hjælp, så kan de begynde at øge indsatssen mod bandekriminaliteten. Og så tror jeg også, at visse borgere i Aarhus og i civilsamfundet er klar til at tage ansvar, siger han og uddyber: 

- Vi har lavet en arbejdsgruppe, som er i kontakt med politiet og kommunen for at finde ud af, hvad der er politiets arbejde, og hvad der er kommunens. På den måde kan vi finde ud af, hvad vi kan gøre som civilsamfund, for vi vil gerne gøre noget. Vi har tidligere været og er stadig i tæt kontakt med kommunen og politiet.