En dansende pirattaxa-chauffør slår til igen

En 40-årig mand blev et dankort og flere tusinde kroner fattigere efter en tur med pirattaxa.

En bytur endte som en dyr omgang for en 40-årig mand, da han natten til torsdag satte sig ind i en pirattaxa.

Turen begyndte i Aarhus omkring klokken 3, og aftalen var, at manden skulle betale for noget benzin undervejs.

Endnu mere usædvanligt var det dog, da chaufføren ved ankomsten til den 40-åriges bopæl insisterede på at vise en særlig - og tæt - dans.

Forklaringen kom dog næste dag, hvor manden opdagede, at hans dankort manglede, og at der var hævet flere tusinde kroner på det, fortæller Jakob Christiansen, kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi.

- Det er en kendt fremgangsmåde, der bliver brugt til at aflede passageren på. Det er vores formodning, at han får afluret sin kode, da han betaler for benzinen, siger han.

Risikabelt

Ifølge Jakob Christiansen er der forskellige fremgangsmåder. Udover muligheden for at aflure koden på en tankstation bliver passageren ofte bedt om at bruge en dankortterminal, der ikke virker. De gentagende forsøg på at taste koden giver chaufføren mulighed for at aflure den og derefter 'danse' dankortet fra offeret.

Det er da heller ikke første gang, at TV2 ØSTJYLLAND har kunnet berettet om en dansende pirattaxa-chauffør.

Så sent som for en måned siden gik det ud over en 33-årig mand, der ligeledes skulle hjem fra byen i Aarhus.

- Et billigt lift kan blive en dyr fornøjelse. Det har vi set mange eksempler på. Det kan også være meget risikabelt at tage en pirattaxa. Vi ser ofte tyveri, bedrageri eller røveri, hvor nogen bliver truet eller udsat for vold, siger Jakob Christiansen.

Der vides ikke, om der er tale om samme gerningsmand. Men Østjyllands Politi opfordrer på der kraftigste til, at man aldrig benytter en pirattaxa.

Benyt en officiel taxa, offentlig transport eller lav en aftale med en ven eller et familiemedlem, der kan hente dig i byen, lyder det.