Silkeborg IF tromlede AGF i Aarhus

AGF-forsvaret var i gavehumør i egen hule mod mandagens gæster fra Silkeborg, der vandt en stensikker sejr på 3-1

Sammy Skytte jubler over sin scoring, der bringer Silkeborg IF i front med 2-0 ude mod AGF mandag aften. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Silkeborg IF's Nicklas Helenius jubler over sin scoring til 1-0 i mandagens kamp mod AGF. Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 2

Man skulle bladre helt tilbage til oktober for at finde AGF's sidste sejr på det ellers flotte græstæppe for enden  af Stadion Allé, og det sørgede Silkeborg IF mandag aften for, at man fortsat skal.

Det var blevet til fem nederlag på stribe, men i det første kvarter af kampen kunne det ellers godt ligne, at det endelig ville blive  en succes for hjemmefansene at gå til fodbold på Ceres Park.

Den nye publikumsyndling på Ceres Park, Mustapha Bundu, viste flere gode aktioner i begyndelsen. Både som spilstop men også ved to afslutninger, som han, med lidt held, dog godt kunne have udnyttet bedre.

Læs også AGF-boss før vigtig hjemmekamp: Vi har brug for byens hjælp

Kampens anden Mustapha, Amini, var efter 11 minutter også tæt på, men australierens afslutning gik lige forbi Thomas Nørgaards mål.

Men som det før er set på Ceres Park, så kan udeholdet dukke op ud af det blå. Og det var lige netop hvad Nicklas Helenius gjorde efter godt et kvarters spil. 

Ibrahim Moro sendte bolden ind i feltet, Mustapha Bundu forsøgte - helt forgæves - at trække offside, og så kunne Silkeborgs topscorer notere sig for sæsonens ottende mål.

Herefter overtog gæsterne kampen, godt hjulpet på vej af det unge midtbanetalent, Sammy Skytte. Den 20-årige kreatør sendte først Emil Scheel helt fri foran mål med et skarpt indlæg, men han headede forbi.

Derfor valgte Skytte minuttet efter at tage sagen i egen hånd. Et fikst træk inde i feltet sendte Elmar Bjarnasson på bagdelen, og så kunne det 20-årige venstreben sende bolden i nettet til 2-0. 

I anden halvleg fortsatte Silkeborg-dominansen, og der skulle blot gå ti minutter før Davit Skhirtladze spillede angrebsmakker Helenius fri, og så kunne fyrtårnet nette for anden gang i kampen.

Offensivt havde AGF sine chancer, især i begyndelsen, men defensiven valgte kampen igennem at holde udsalg. Mikkel Rask var tæt på at blive vært for aftenens helt store tilbud, da han faldt i bolden midt på egen halvdel.

Nicklas Helenius opsnappede den, men i stedet for at sende hattrickbolden forbi Aleksandar Jovanovic, spillede nordjyden en dårlig aflevering ind til Skhirtladze, der ikke kunne få ram på kuglen. 

Efter en time gjorde Glen Riddersholm så det, der fungerede i sidste runde mod Viborg, han sendte Danny Olsen på banen. Og kort efter gjorde AGF's nummer 11 så det, der også fungerede mod Viborg, han sendte bolden i nettet.

Reduceringen fik lettet stemningen på stadion og fik hjemmeholdet med i kampen igen. AGF sad på spillet det næste kvarter, og kom frem til noget af det, de havde manglet de første 70 minutter, nemlig et sammenhængende opspil og farlige afslutninger.

Men afslutningerne gik ikke ind, og derfor blev ikke til endnu et comeback for AGF. Derimod blev det til endnu en solid indsats af Peter Sørensens tropper, der nu ligger 6 point over AGF, og dermed stregen i nedrykningspulje 2.

AGF - Silkeborg IF 1-3 (0-2)

0 - 1 Nicklas Helenius (16')
0 - 2 Sammy Skytte (22')
0 - 3 Nicklas Helenius (54')
1 - 3 Danny Olsen (67')

Tilskuere: 9.098