Youtube-stjerne blev mødt af mange fans i Aarhus

Julie Sofia Aastrup signerede bøger i Bruuns Galleri fredag

01:47

En flok unge piger var fredag mødt op i Bruuns Galleri i Aarhus for at møde deres store idol.

- Det er bare så sygt, jeg kan slet ikke fatte, at jeg skal møde hende, siger Alba Morell

- Det er bare så vildt, det banker inde i, siger Emilie Lang.

- Hun er bare et fantastisk menneske, synes jeg, siger Milla Vester Sandgaard. 

Læs også Khaled underviser i dansk på Youtube: Nu er han prisvinder

For den unge generation er hjemmesiden youtube.com kæmpe stort. Siden gør det muligt for helt almindelige mennesker at uploade videoer til internettet, som så kan ses af et stort publikum. Denne fredag var det Youtube-stjernen Julia Sofia Aastrup, der var mødt op i Aarhus.

- Det er så fedt, jeg er så glad for, at der er kommet så mange piger og drenge, og det er så skønt, siger Julia Sofia Aastrup.

Den kvindelige youtuber har flere end 120.000 følgere på internettet, og hun bruger sin kanal til at snakke om kropsidealer og urimelige krav til pigekroppen.

- Når jeg har sådan et stærkt talerør til en masse unge piger, der rent faktisk lytter efter, hvad jeg har at sige, så skal man også udnytte det eller i hvert fald bruge det på en sund måde, og så føler jeg også, at jeg har et ansvar for at få nogle budskaber igennem, siger Julie Sofia Aastrup. 

Læs også Isabella flytter sammen med sin 91-årige morfar

Grunden til, at pigerne kunne møde deres idol i Aarhus var dog ikke noget digitalt og nyt, det var faktisk noget så gammeldags som en bog. Julia Sofia Aastrup har nemlig udgivet en bog, som de mange piger i dag kunne få signeret af stjernen selv.

- Der er noget lidt magisk i at have en fysisk ting, fordi Youtube kan man selvfølgelig se on the go alle steder, men man kan ikke tage det med i en flyvemaskine eller op til sin mormors sommerhus, hvor der ikke er internet, så der er en bog lidt mere en fysisk ting, man kan tage med sig, lidt lige som en veninde, der bare altid er der, siger Julie Sofia Aastrup.

02:28

VIDEO: Mød her Alexander Husum, der har 148.000 følgere på sin Youtube-kanal.

Luk video