Vil have hårdere terrorstraffe

DF fordømmer overfald på digter

Mandag aften blev den aarhusianske digter Yahya Hassan offer for et voldeligt overfald i København.

Overfaldet blev begået af en tidligere terrordømt, der i 2007 i Højesteret fik syv års fængsel for forsøg på terrorisme i den såkaldte terrorsag fra Glostrup.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, fordømmer på det kraftigste det voldelige overfald på den unge digter og mener, at straffene for terror bør styrkes.

- Det er helt uhyrligt, at man kan blive dømt for terror og så allerede være på fri fod bare tre år efter. De reelle straffe på området skal være længere. Det er også dybt bekymrende, at overfaldsmanden tilsyneladende intet har lært, siden han blev dømt for terror. Angiveligt råbte han i forbindelse med overfaldet, at offeret var vantro og skulle dø, så jeg er bange for, at overfaldet udover at være et anslag på ytringsfriheden også er et politisk attentat, og begge dele må siges at være meget alvorlige, siger Peter Skaarup i en pressemeddelelse.

Den 24-årige, tidligere terrordømte mand, erkender at have slået Yahya Hassan i ansigtet, men nægter sig skyldig i den del af sigtelsen, som angiver, at overfaldet skulle være politisk motiveret.