Var du hurtigere end kronprinsen? Se de kongelige Royal Run-tider her

Kronprins Frederik løb flere ruter forskellige steder i landet mandag, da der var Royal Run. Og han leverede gode tider.

Først en mil i Aalborg, så fem kilometer i Aarhus og sidst på dagen 10 kilometer i København. Traditionen tro kom kronprins Frederik ud på flere løbeture, da der mandag var Royal Run i flere byer landet over.

Milen i Aalborg først på dagen kaldte kronprinsen "opvarmning", og den klarede han på otte minutter og seks sekunder.

Særlig tur i Aarhus

Dernæst gik turen sydpå til Aarhus. Her fortalte kronprinsen, at han var glad for at løbe ruten, som han kender særdeles godt fra sin tid som studerende i byen i 1990'erne.

Faktisk løb han sit første maraton, da han boede i Aarhus - og løbeskoene blev flittigt brugt i den intensive træning op til dét løb. "En tid jeg aldrig glemmer", lød det i et opslag på Facebook-profilen 'Det danske kongehus'.

I sin gamle studieby lykkedes det kronprinsen at tilbagelægge de fem kilometer på 23 minutter og 31 sekunder. Der var dog drama på målstregen, kort inden kronprins Frederik passerede den. En stor, oppustelig bue over målstregen mistede nemlig pusten, og så måtte frivillige træde til for at holde buen oppe.

Slået af sønnike

Mandag aften var kronprinsen så kommet til København, hvor skoene blev snøret til 10 kilometer at slutte dagen af på.

På ruten havde kronprinsen selskab af sine to sønner prins Christian og prins Vincent. I hvert fald på det meste af ruten. For til sidst måtte kronprins Frederik se sin 16-årige søn Christian lægge afstand og komme først i mål af de tre.

Kronprinsens ruterTider:
One mile (Aalborg)8 minutter og 6 sekunder
5 kilometer (Aarhus)23 minutter og 31 sekunder
10 kilometer (København)49 minutter og 34 sekunder

- Jeg havde egentlig ikke regnet med, at jeg ville blive slået, sagde kronprins Frederik kort efter løbet til pressen.

Han var dog tilfreds med tiden, som endte på 49 minutter og 34 sekunder.

Marys på en mil og fem kilometer

Også kronprinssese Mary tog et par løbeture, så hvis du ikke helt har kunnet følge kronprinsens tempo, så skal kan du måske være med her.

I Kolding løb hun en mil på ni minutter, mens hun senere i Næstved løb fem kilometer på 27 minutter og 39 sekunder.

Hele den kongelige familie løb til årets Royal Run. Billedet her er fra København, efter de mandlige medlemmer havde fuldført 10 kilometer-ruten.
Hele den kongelige familie løb til årets Royal Run. Billedet her er fra København, efter de mandlige medlemmer havde fuldført 10 kilometer-ruten. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix / Colourbox

I København holdt hun sig til at heppe på de mandlige medlemmer af den kongelige familie sammen med døtrene prinsesse Isabella og prinsesse Josephine. De to døtre løb også med på forskellige ruter i København.