Frivillig organisation gjorde indtryk på kronprins Frederik

Royal Run blev en stor oplevelse for kvinderne i en frivillig organisation, som mødte kronprins Frederik i forbindelse med mandagens Royal Run.

Mandag blev der skiftet fra skateboard til løbesko for Anne Eggebrecht, da hun fik mulighed for at præsentere Skateducate for kronprins Frederik.

Det skete i Mindeparken i Aarhus, hvor tusinder var samlet til årets Royal Run-motionsløb.

quote Som de selv sagde: I skating falder man faktisk mere, end man ikke gør.

Kronprins Frederik

Skateducate er et fællesskab for unge kvindelige skateboardere og blandt de frivillige organisationer, den kommende regent skulle møde, inden han stillede til start til fem kilometers løb.

- Jeg glæder mig til at vise ham, hvad vi laver, og at der er andre måder, man kan være i et fællesskab og være aktive sammen, sagde Anne Eggebrecht, formand for Skateducate, til TV2 ØSTJYLLAND inden mødet.

Til mødet var en mindre rampe stillet op i Mindeparken, der forinden desværre også blev ramt af byger, som gjorde den lidt glattere at køre på. Ikke desto mindre var der god stemning blandt de unge skatere, der kørte på rampen, mens kronprinsen så på og talte med Anne Eggebrecht.

Mødet med Skateducate var kronprins Frederiks første punkt på programmet, da han ankom til Mindeparken i Aarhus.
Mødet med Skateducate var kronprins Frederiks første punkt på programmet, da han ankom til Mindeparken i Aarhus.

Efter sit løb fortalte kronprins Frederik om sin oplevelse af at have mødt de frivillige organisationer og fremhævede selv Skateducate.

- Der er nogle ildsjæle, som selv har prøvet det, og mærket det på egen krop og sjæl. Som de selv sagde: I skating falder man faktisk mere, end man ikke gør. Så al den snak om, at man ikke må falde eller 'faile', det oplever man jo her, sagde han.

Efter sit løb satte Anne Eggebrecht også ord på mødet med kronprinsen:

- Han var åbenbart selv gammel skater, så han forstod det godt og var meget nysgerrig. Han stillede sådan set bare spørgsmål, så det gik egentlig rimelig nemt, fortæller Anne Eggebrecht.

Cirka 15.000 løbere har mandag deltaget i forskellige motionsløb ved Royal Run i Aarhus, som er en af fem lokationer, hvor Royal Run afholdes i år. I alt omkring 90.000 mennesker deltaget i løbene.