V: Alle sager bør sættes i bero

Betalingsstop skal gælde for alle 75 sager

Torsdagens drejning i sagen om forældrebetaling for børn med svært handicap skaber både glæde og forundring hos Venstre i Aarhus.

Byrådsgruppen skriver i en pressemeddelelse, at de glæder sig over, at betalingerne nu kan sættes i bero, mens ankesagerne behandles, men de er samtidig forundrede over, at TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag kunne finde en løsning i sagen, som rådmanden og forvaltningen ikke har kunnet finde.

Se: Må gerne afskaffe betaling

- Hvordan kan socialrådmanden meddele byrådet, at der ikke er noget at gøre i sagen, og dagen efter har et par journalister fundet en løsning? Det virker suspekt, at Thomas Medom og hans forvaltning ikke har set denne løsning efter tre måneders arbejde. Der er nogle ubesvarede spørgsmål i denne sag, som vi skylder borgerne at få besvaret, siger socialudvalgsmedlem for Venstre, Christian Budde.

Partiet mener derfor også, at betalingsstoppet skal gælde for alle 75 sager om egenbetaling.

Se: Sætter betaling i bero

- Vi skylder alle de forældre, der er berørt af denne store egenbetaling til døgninstitutioner, at sætte betalingerne i bero, indtil byrådet finder en holdbar løsning. Hvis loven tillader det, skal den opsættende virkning ikke kun gælde for de 24 ud af 75 sager, der er anket. Der kan være tale om borgere, der er ikke har ressourcer til at kæmpe mod systemet, og det skal de ikke straffes for, siger Lene Horsbøl, der også repræsenterer Venstre i Socialudvalget.

Lene Horsbøl mener samtidig, at hele sagsforløbet skal evalueres.