Tyve smadrer families hjem: Sprut i akvariet og alt ødelagt

En familie fra Lystrup ved Aarhus fik sig noget af et chok, da de kom hjem fra 14 dages ferie. Deres hjem er nu ubeboeligt

Indbrudstyve, der hærger i sommerferien, når folk er ude at rejse, er intet særsyn. Men den meningsløse vandalisme en gruppe indbrudstyve har lagt for dagen i et aarhusiansk hjem i Lystrup er helt grotesk.

Pia Møller Nørgård fortæller om det forfærdelige øjeblik, hvor hun og hendes mand så hjemmet raseret, da de vendte hjem fredag.

- Man går ind i først det ene rum og tænker, at det var da ikke så slemt, men så går man videre i det næste rum og det næste. Man græder nærmest for hver eneste ting, man ser. Så kommer man til akvariet, der er hældt sprut i, og der ligger døde fisk på møblerne, siger Pia Møller Nørgård til TV2 ØSTJYLLAND.

quote De har ikke taget fjernsynet, men de har tømt hele vores slikskab, og det fortæller jo nok også lidt om, at det ikke er professionelle indbrudstyve.

Pia Møller Nørgård

Indbruddet og ødelæggelserne har fundet sted natten til fredag, og det er naboerne, der holdt øje med hjemmet i Lystrup, som alarmerede familien om de ubudne gæsters hærgen.

- Ens hjem er jo ligesom det sted, hvor man kan være tryg og være sig selv, og det kan man jo så ikke længere. Vi er jo hjemløse nu. Der er jo hældt sprut ud over alt, fortæller den chokerede mor.

Dette syn mødte familien fredag, da de vendte hjem fra ferie. 
Dette syn mødte familien fredag, da de vendte hjem fra ferie. 
Alle fiskene i akvariet er døde, efter der er blevet hældt sprut i det. 
Alle fiskene i akvariet er døde, efter der er blevet hældt sprut i det. 
Indbrudstyvene har sågar kigget familiens fotoalbum igennem. 
Indbrudstyvene har sågar kigget familiens fotoalbum igennem. 
Ødelæggelserne er voldsomme hos Pia Møller Nørgård og resten af familien i Lystrup. 
Ødelæggelserne er voldsomme hos Pia Møller Nørgård og resten af familien i Lystrup. 

Meget tyder på, at det er en gruppe unge festaber, som udover at stjæle smykker og andre effekter fra hjemmet har valgt at holde en vild fest.

- De har ikke taget fjernsynet, men de har tømt hele vores slikskab, og det fortæller jo nok også lidt om, at det ikke er professionelle indbrudstyve, siger Pia Møller Nørgård.

Selvom det er gået vildt for sig, har vandalerne forsøgt at holde sig så meget i ro, at ingen naboer har opdaget noget. Men ødelæggelserne er til at få øje på.

- Man kan bare ikke lade være med at spørge sig selv hvorfor, hvad er det der sker inde i nogen menneskers hoveder, siden de tænker, at det er okay at spolere andres hjem på den måde, spørger Pia Møller Nørgård opgivende.

quote Det er ikke et normalt billede, at et hjem er ødelagt på den måde.

Stig Heidemann

Faktisk er familien Møller Nørgård ikke de eneste i Lystrup, som har haft tyvebesøg den seneste uge. I alt otte indbrud – et godt stykke over normalen – har der været.

- Det her enkeltstående tilfælde er dog groft ud over det sædvanlige. Det er ikke et normalt billede, at et hjem er ødelagt på den måde, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Stig Heidemann, til TV2 ØSTJYLLAND.

Pia Møller Nørgaard er chokeret over det syn, der mødte hende i hjemmet i Lystrup. 
Pia Møller Nørgaard er chokeret over det syn, der mødte hende i hjemmet i Lystrup. 

Det hører ifølge ham til sjældenhederne, at ubudne gæster går så voldsomt til værks. Politiet har sikret spor i hjemmet og efterforsker det grove indbrud og hærværk.

- Jeg håber jo, at man finder ud af, hvem det er, der har lavet de her ting, så der kan blive sat en stopper for dem. Så der ikke er andre, der bliver udsat for det samme i Lystrup, siger Pia Møller Nørgaard.

Indtil da går familien en uvis fremtid i møde. De har indlogeret sig hos slægtninge i Vestjylland, fordi det kommer til at tage lang tid, før de igen kan bo i hjemmet i Lystrup.

- En ting var, hvis de bare havde stjålet rub og stub, og så kunne vi gå ud og købe nyt. Det skal vi så også nu, men samtidig skal vi rydde det hele op først, og det er et stort arbejde.

Du kan se billeder af ødelæggelserne og et længere interview med Pia Møller Nørgaard øverst på siden. Herunder kan du se, hvad Stig Heidemann fra Østjyllands Politi siger til sagen.

 

 

Lilli Gyldenkilde Torv

Nyt Horsensbyggeri er kåret til landets værste

20210302-130046-L-1920x1280we

Flertal åbner for de store elever kommer i skole som det næste

thumbnail_20210302133659_IMG_1287 (1)

29-årig skabte kaos med vandpistol - nu kommer politiet med en løftet pegefinger

Birgith Hansen ny

play 76-årige Birgith kan ikke længere komme med bussen

2d2a249e-7f1c-4f48-ab8c-19b00de78032

Harald Nyborg advarer mod gamle affugtere, der kan bryde i brand

20210121-172854-L-1920x1280we

Den nye og mere skånsomme næsetest er ankommet - her kan du snart blive testet