Tusind talenter drøfter verdens udfordringer

Talenter fra 124 lande er samlet i Aarhus for at diskutere, hvordan verden kan gøres til et bedre sted

02:25

Kronprinsesse Mary og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kaster mandag glans over Unleash-kampagnen, der de seneste dage har samlet tusind talenter på Aarhus Universitet.

Talenterne kommer fra 124 lande. De har diskuteret løsninger på en række globale udfordringer.

Eugene Dela Setsoafia fra Ghana er et af talenterne.

Han har i godt to år arbejdet med et projekt, der skal gøre det muligt at bruge jorden bedre i udviklingslandene. 

- Jeg er vokset op, hvor jeg har oplevet mange udfordringer med fattigdom og arbejdsløshed. Så jeg har altid følt en trang til at påvirke min generation, siger han om sit engagement.

- Jeg håber, at min løsning vil røre mange mennesker, og at folk vil se værdien i, hvorfor vi skal anvende videnskaben til at ændre vores liv og gøre vores liv bedre, siger han. 

Læs også Ny forskning fra AU: Kræft kan i fremtiden findes i blodet

Eugene Dela Setsoafia mener, at samarbejde på tværs af landegrænser er afgørende i bestræbelserne på at skabe en bedre verden. 

- Fordi vi bevæger os i en retning, hvor vi har brug for at samarbejde i stedet for at konkurrere, følte jeg, at det at møde unge mænd og kvinder, som jeg selv, ville kunne skabe nogle bånd, som jeg kan have glæde af i fremtiden.

 

Jeg håber ikke, at vi mødes her igen og stadig snakker om, hvordan vi kan løse de samme problemer, som vi taler om i dag.

Eugene Dela Setsoafia, talent fra Ghana

Han håber, at drøftelserne i Aarhus ikke bare ender i tom snak.

- Jeg håber ikke, at vi mødes her igen og stadig snakker om, hvordan vi kan løse de samme problemer, som vi taler om i dag, siger han.

Øverst kan du møde Eugene Dela Setsoafia.