Turistattraktion holder fast i juletraditioner – men ændrer en væsentlig ting

Den Gamle By ændrer ikke på deres juletraditioner, men de varsler nu ændringer i billetsalget grundet COVID-19-restriktioner.

I en tid, hvor intet længere er som det plejer, holder Den Gamle By fast i de traditioner og historier, som mange danskere forbinder med en rigtig jul. Foto: Den Gamle By

Den ene julefrokost efter den anden aflyses, der bliver ingen skøjtebane i Aarhus i år, og stormagasinet Salling har også aflyst deres store lystændingsfest.

Men i Den Gamle By holder de fast. Corona eller ej. De vil ikke ændre på deres årelange juletraditioner.

Læs også Salling aflyser årelang tradition

- Juletraditionernes styrke og historiske dybde er med til at give os en følelse af at høre til og være en del af noget, der er større end os selv, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Uden egentlig at tænke særligt over det, kommer man i kontakt med nogle meget dybe rødder, som man ikke er opmærksom på, når dagligdagens karrusel kører for fuld fart. Det er de rødder, som Den Gamle By forsøger at tydeliggøre for vores julegæster, siger han.

I Den Gamle By er man godt i gang med forberedelserne til jul. Den særlige stemning, lyset og maden ændres der ikke ved, men museet varsler nu ændringer i billetsalget grundet COVID-19 restriktioner. Foto: Den Gamle By

Og disse rødder har museet altså ikke tænkt sig at ændre på.

- På trods af COVID-19 er museet et meget sikkert sted at besøge med sine mange kvadratmeter både ude og inde, hvor aktiviteter og udstillinger er spredt over et stort område, skriver museet.

Læs også Der bliver ingen skøjtebane i Aarhus i år

Ændring i billetsalg

For at sikre, at der ikke opstår større kødannelser - eller ”trængsel og alarm” om man vil - ved indgangen, ændrer museet dog en væsentlig ting under julen.

I julesæsonen skal billetterne nemlig købes online på museets hjemmeside og altså ikke ved indgangen.

- Vi tror på, at vores gæster har forståelse for, at dette initiativ udelukkende sker for deres eget ve og vel. Samtidig opfordrer vi vores gæster og deres familier til at planlægge deres julebesøg i god tid, så man er sikker på at komme i Den Gamle By på den ønskede dag, siger museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

Museet åbner op med lys, julestemning og julemad den 21. november, men billetterne kan allerede købes fra den 9. november.

Læs også Aflyser på stribe: Ekspert mener, det er for tidligt