Der bliver ingen skøjtebane i Aarhus i år

Aarhus Kommune har besluttet ikke at opføre skøjtebanen foran Musikhuset i år på grund af corona.

Der kommer ingen skøjtebane op foran Musikhuset i Aarhus i år.

Hvert år i december skøjter glade børn og voksne frem og tilbage på skøjtebanen foran Musikhuset i Aarhus.

Men det bliver der ikke noget af i år

Baggrunden kan de fleste nok regne ud: Corona.

- Det er rigtig, rigtigt ærgerligt, at vi ikke kan sætte skøjtebanen op i år. Det er efterhånden blevet en fast tradition, at man kan løbe på skøjter og hygge sig her i Aarhus i vintermånederne, siger rådmanden for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, i en pressemeddelelse. 

Men samtidig slår han fast, at forebyggelse af smitte er vigtigere.

- Vi er nødt til først og fremmest at sikre, at vi stopper spredningen af Coronavirus, og derfor mener vi, at det mest ansvarlige er ikke at sætte skøjtebanen op, siger han.

00:39

Videoen her er fra åbningen af skøjtebanen i 2019.

Luk video

Frygter hotspot

Det er forsamlingsforbuddet på 50 og restriktionerne om afstand, der er svære at forene med aktiviteterne på skøjtebanen, og årsagen til, at den ikke kommer op i år.

Normalt ville arbejdet med at opsætte den begynde i de næste uger, og derfor er beslutningen truffet allerede nu, selvom den normalt først åbner til vinter.

Skøjtebanen er traditionelt et populært samlingspunkt i byen, og lukningen sker derfor også for at sikre, at den ikke udvikler sig til et hotspot.

I Randers har de endnu ikke besluttet, om deres skøjtebane kommer op.

- Det er en skam, at det, der normalt er skøjtebanens største styrke, nu bliver årsagen til, at den ikke kommer op. Men tiden kræver, at vi er sammen hver for sig, og at vi passer på hinanden, siger Rabih Azad-Ahmad.

Politiet holder ekstra øje med hotspots, da det er områder, hvor mange samles. Hvis folk overskrider forsamlingsforbuddet, kan politiet lave et midlertidigt opholdsforbud og uddele bøder. På nuværende tidspunkt er populære steder i nattelivet som Åboulevarden og Store Torv hotspots, da smitten især spredes blandt unge.

Læs også Aarhus og Randers får nye hotspots: Her bliver det sværere at samles

I Randers har de endnu ikke besluttet, om deres skøjtebane kommer op, men de vil drøfte emnet i løbet af oktober.