Salling aflyser årelang tradition

Salling er blevet nødt til at aflyse deres årlige og traditionsrige lystændingsfest.

00:19

VIDEO: Sådan så det ud sidste år, da julelysene blev tændt hos Salling i Aarhus.  Video: TV2 ØSTJYLLAND. Foto: Sirius AS

De sidste fem år har tusindvis af østjyder trodset vinterkulden den 1. november og stået klar, når Salling - traditionen tro - tænder deres mange julelys, som stormagasinet er pakket ind i to måneder.

Sådan bliver det ikke i år.

Læs også André og Pernille stævner ud og følger deres største drøm

Ligesom med så mange andre festlige arrangementer er den årlige begivenhed nemlig blevet aflyst på grund af coronapandemien. Det gælder både i Aarhus og i Aalborg.

- Vi er selvfølgelig meget kede af, at vi er blevet nødt til at aflyse den store nedtælling, som jo er blevet en tradition og en dejlig start på julen for os alle i Salling, men sikkerheden er altid det vigtigste, siger Birthe Wiberg, der er Head of Marketing i Salling, til TV2 ØSTJYLLAND.

Stormagasinet vil blive pakket ind i lyskæder, men de vil blive tændt på et ukendt tidspunkt. 

Salling tæller ikke de fremmødte, men de skyder på, at der hvert år dukker mellem 8.000 og 10.000 mennesker op til julekickstarten i Aarhus, hvor Karin Salling, enken efter Herman Salling, som skabte Dansk Supermarked, har æren af at tænde julelysene.

Traditionen tro følger der musik med i pakken. Sidste år var det Kesi, der fik lov til at spille for de mange fremmødte.

Men alt dette bliver altså ikke aktuelt i år.

Læs også VIDEO: DF’er røg ud af Folketinget: Fortryder ikke fuckfinger og omfartsvej

Har andre arrangementer i ærmet

Coronapandemien får dog ikke Salling til at droppe julen. Stormagasinerne i Aarhus og Aalborg vil stadig blive pakket ind i lys. Det vil bare ikke blive gjort under et offentligt arrangement, som det plejer.

Salling har også et par andre arrangementer i ærmet, som skal erstatte det traditionsrige event, som normalt finder sted den 1. november.

Sidste år spillede Kesi koncert i Aarhus og Aalborg, efter julelysene var blevet tændt. Foto: Scanpix

- At give vores kunder gode oplevelser er hele fundamentet for Salling. Det vil vi forsætte med, og julen er jo en vigtig højtid corona eller ej. Og denne højtid har vi måske faktisk endnu mere brug for i år, så vi synes, det er vigtigt at holde fast i de traditioner, vi har skabt. Vi skal bare følge retningslinjerne, siger Birthe Winberg og fortsætter:

- Vi plejer at bruge mange ressourcer på vores juletraditionen, og de ressourcer bruger vi på en anderledes måde i år, så vi stadig kan give hele byen en masse gode oplevelse og starte julen på en god måde, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Salling har endnu ikke helt arrangementerne på plads endnu, og derfor vil de heller ikke løfte sløret for, hvad der er på tale.

Læs også Stalker: Her er det sjoveste, groveste og floveste Jøden har gjort

Birthe Wiberg fortæller dog, at de har planer om at lave flere forskellige arrangementer rundt omkring i Aarhus og Aalborg, som vil strække sig over en længere periode.

På den måde vil de sikre, at de overholder alle retningslinjer, og at for mange ikke samles samme sted.

Fakta om julelysene

  • Det koster 12 kr. i timen at have julelysene tændt 
  • Juleudsmykningen består af LED-lys
  • Julelysene er designet af lysfirmaet Sirius, der også er kendt for deres julebelysning på Hotel D´Angleterre
  • Fire mand bruger to uger på at sætte julebelysningen op og fem dage på at tage den ned igen
  • Julebelysningen er tændt i to måneder og bliver taget ned d. 2. januar

Kilde: Salling Group