Tivoli Friheden vinder 400.000 kroner

Pengene skal gå til en ny ankomstplads med energivenlig belysning

Den århusianske forlystelsespark Tivoli Friheden har vundet 400.000 kroner i NRGis Smart City-konkurrence.

I konkurrencen kunne østjyderne ansøge om at få del i en pulje på en million kroner til at gøre de østjyske byer smartere og mere energivenlige.

Blandt mange forskellige ansøgere, har Tivoli Friheden i Aarhus fået tildelt 400.000 kroner til et ansigtsløft af parkens ankomstplads med et nyt selvforsynende solcelletræ, der blandt andet skal pryde ankomstpladsen med bæredygtig belysning.

- Vi arbejder hele tiden på at være en moderne og nytænkende citypark, og det indtryk vil vi gerne give vores gæster allerede, når de ankommer til parken. Støtten fra NRGi gør det muligt at realisere et indgangsparti med et nyt solcelletræ, der både er æstetisk, energivenligt og smart, siger Henrik Olesen, der er adm. direktør i Tivoli Friheden, i en pressemeddelelse.

NRGi har udvalgt Tivoli Frihedens projekt blandt andet, fordi det kommer mange til gode.

- Vi ønsker at fremme en bæredygtig omstilling i byerne og skabe værdi for vores andelshavere, og med projektet i Tivoli Friheden sættes bæredygtighed og Smart Citytankegangen på dagsordenen i en af Aarhus' største kulturattraktioner, der tilgodeser rigtig mange mennesker fra Aarhus og de omkringliggende byer, siger Eva Ryberg, der er bestyrelsesformand hos energiselskabet NRGi.