Stor ærgrelse i Skovgårdsparken over ghetto-prædikatet

Regeringens ghettoliste har fået tilføjet et nyt aarhusiansk boligområde, hvor nyheden ikke bliver godt modtaget

Torsdag blev den nye såkaldte ghettoliste med belastede boligområder i Danmark offentliggjort, og her var Skovgårdsparken i det vestlige Aarhus en af de nytilkomne. Det ærgrer Brabrand Boligforening, der administrerer lejlighederne i parken. Her er man uforstående over for ghetto-udnævnelsen.

- Det er ærgerligt, at en meget velfungerende og god afdeling som Skovgårdsparken skal omtales på den her liste. Det fortjener den ikke, siger bestyrelsesformand for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Boligområder ender på ghettolisten, hvis de opfylder krav inden for kriterier som andel af beboere med ikke-vestlig baggrund, antal arbejdsløse, antal straffede og indkomstforhold.

- Den matematikmodel rammer ikke altid virkeligheden. Man burde kigge lidt på den, for den beskriver i hvert fald ikke Skovgårdsparken korrekt, mener Keld Albrechtsen.

At havne på ghettolisten kan dog også være en fordel, idet at boligforeninger kan søge midler gennem Landsbyggefonden til forskellige tiltag i en ghetto.

- Men med det liv, der er i afdelingen, vil det ikke være rimeligt at gå til fonden og kanalisere penge til Skovgårdsparken. De er bedre brugt i afdelinger, der virkelig har problemer, siger formanden.

I Aarhus er også Gellerup og Bispehaven med på listen.  

Du kan se hele interviewet med Keld Albrechtsen øverst på siden. 

Skovgårdsparken ligger tæt op af Gellerupparken i det vestlige Aarhus. 
Skovgårdsparken ligger tæt op af Gellerupparken i det vestlige Aarhus.  Foto: Google Maps