Stofa ændrer kurs: Kaster redningskrans til 40.000 husstande

40.000 aarhusianere mister med udgangen af november adgang til deres Stofa-produkter. Men nu er der nyt i sagen, der har vakt stor kritik.

1. december mister 40.000 husstande i Aarhus deres adgang til tv og internet fra Stofa, fordi Antenneforeningen Aarhus har opsagt Stofa som udbyder. 

Det betyder også, at rigtig mange borgere mister adgang til deres Stofa-mail, som de har haft i op til flere årtier 

Det har vakt stor kritik og bekymring. Blandt andet fra Carsten Brage. 

-  Det her er virkelig frustrerende. Jeg har i 35 år brugt den samme email, så den er registret alle steder. Det er et kæmpe arbejde at ændre, og det er alvorligt for de mennesker, der ikke er så gode til det digitale, sagde Carsten Brage til TV2 ØSTJYLLAND i begyndelsen af november. 

Hjælpende hånd

Men nu kaster Stofa en redningskrans ud til de mange, der har fået tidlig julestress ved udsigten til at miste adgangen til deres e-mail. 

De forlænger adgangen til mail-systemet, selvom resten af aftalen er opsagt 1. december i år. I stedet lukker de for adgangen 31. maj. 

Det oplyser Stofa til TV2 ØSTJYLLAND. 

Carsten Brage har i mellemtiden ændret sin mail-adresse mere end 50 forskellige steder, herunder hos sin bank, offentlige myndigheder, forsikringsselskaber, abonnementer og lignende. 

Carsten Brage Mikkelsen
Foto: Privatfoto

Han har desuden været ude at hjælpe tre i sin omgangskreds med at komme over på et nyt mail-system. 

- Jeg har håndteret det, så på den måde gør det ikke den store forskel for mig. Men det er rart, at jeg kan se, om der kommer noget ind, jeg har glemt, siger han.

Efterlyser bedre timing

Så langt er det ikke alle, der er. Jette Schousboe har været frustreret, siden hun fik beskeden om, at hun mister adgangen til Stofas produkter pr 1. december. 

Hun glæder sig over, at hun ikke skal skynde sig med at finde et nyt sted at have sin e-mail. Men hun mener, timingen kunne have været bedre. 

- Jeg synes, det er meget sent, de gør det. De kunne godt have gjort det lidt før af hensyn til mange, siger hun. 

Samtidig konstaterer hun, at der ikke er styr på, hvor hun skal få sine tv-kanaler frem 1. december. 

- Alt det andet er der ikke ro på endnu, siger Jette Schousboe til TV2 ØSTJYLLAND. 

Direktør for salg og produkter i Stofa, Lise Bering, siger, at de har lyttet til kundernes bekymring. 

- Det her med mail har fyldt rigtig meget for kunderne, og derfor har vi fremskyndet et it-projekt, så vi indenfor rammer af systemet og juraen, har kunne tilbyde dem at beholde deres mail et halvt år mere, siger hun. 

Lise Bering gør opmærksom på, at kunderne fortsat skal finde sig en ny udbyder.