Stine Ballisager: Sjovt at være kvindelig fodboldspiller lige nu

De danske EM-heltinder blev mandag hyldet i Viborg. Blandt de danske fodboldkvinder var den aarhusianske fodboldspiller Stine Ballisager Pedersen

00:41

Det danske kvindelandshold er tilbage i Danmark, og de skulle mandag hyldes på rådhuset i Viborg for deres præstationer til EM i Holland, hvor de efter en spændende slutrunde endte med sølvmedaljer om halsen.

Blandt de hjemvendte heltinder, der i dag skulle hyldes, var Stine Ballisager Pedersen, som til daglig spiller i fodboldklubben VSK Aarhus.

- Det er rigtig sjovt at være kvindelig fodboldspiller lige nu, siger Stine Ballisager Pedersen. 

Kvindelandsholdet besejrede i semifinalen Østrig i straffesparkskonkurrence. Foto: Tobias Schwarz - Scanpix

I Viborg var mange mennesker mødt op for at få et glimt af de danske fodboldkvinder, og det gjorde indtryk på Stine Ballisager Pedersen.

- Det er så stort, og vi havde ikke rigtig nogen idé om, hvor stort det ville være. Vi kunne godt se, at der var skrevet mange artikler, men vi vidste ikke, at det ville være så stort. Det er super fedt at se, fortæller Aarhus-spilleren.

Stine Ballisager Pedersen og holdkammeraterne måtte stille op til fotografier og autografskrivning med de mange fremmødte i Viborg, og det var ikke noget, den aarhusianske fodboldspiller havde regnet med.

- Nej overhovedet ikke. Det hele er kommet bag på mig, og det er fedt, at interessen for kvindefodbold er blevet så stor. 

Danmark tabte finalen til værterne fra Holland med 4-2, og dermed var det sølvmedaljerne, holdet kunne tage med hjem. Foto: Anders Kjærbye - Scanpix

Det bliver ikke kun i Viborg, at fodboldkvinderne bliver fejret. Mandag klokken 17.00 lander holdet i København, hvor de bliver kørt ind til Rådhuspladsen for at modtage endnu en hyldest.

Holdet skal først ind på rådhuset, hvor der blandt andet vil være taler fra hovedstadens borgmester Frank Jensen (S). Senere kommer spillerne ud til de fremmødte på Rådhuspladsen.