Stadig tvivl om p-pladser

Det er stadig usikkert, hvor mange parkeringspladser der etableres i forbindelse med letbanen

01:50

1 af 2

Når letbanen står færdig i 2017, er det politikernes forventning, at mange pendlere vil lade bilen stå og i stedet tage letbanen.

Men det er fortsat et åbent spørgsmål, om alle de bilister, der gerne vil stille bilen fra sig i udkanten af byen, rent faktisk kan finde parkering til deres køretøj.

Hver morgen kører langt over 5000 bilister ind til Aarhus, men i de foreløbige planer, ser det ud til, at der kun etableres omkring 160 parkeringspladser i forbindelse med letbanen.

Se: Letbane: P-forhold kritiseres

Flere kritikere mener, at det er alt for lidt, men Aarhus kommune har ikke umiddelbart planer om at udvide de planlagte parkeringspladser.

- Hvis behovet bliver større, så må vi jo se på det. Det vil være et positivt problem, hvis der bliver trængsel på vores parker og rejs anlæg, siger rådmand for trafik og miljø Kristian Würtz (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Se Aahus' nye letbane

Transportminister Magnus Heunicke, som mandag var på besøg i Aarhus til præsentationen af de nye letbanetog, mener, at Aarhus Kommune skal påtage sig ansvaret for, at der bliver nok p-pladser.

- Vi skal da helst have så mange som overhovedet muligt. Men jeg vil så også sige, at det ikke er en del af letbaneprojektet, det er noget, som kommunen skal tage ansvaret for, siger han.

Kristian Würtz turde i dag ikke love, hvornår kommunen vil tage endelig stilling til udfordringerne med størrelse og udformning af et såkaldt parker og rejs anlæg til gavn for bilister fra afkørslen Aarhus Nord ved E45.

Se hele indslaget om letbanen og de tilhørende parkeringspladser i videoen øverst på siden.