Sølv-Saras træner er nomineret til fornem pris

Mikkel Larsen fra Aarhus 1900 er nomineret til talentpris for blandt andet arbejdet med OL-sølvvinder Sara Slott Petersen

Mikkel Larsen. Foto: Team Danmark

Sara Slott Petersen vandt for tre måneder siden sølv ved OL i Rio. Foto: Phil Noble - Scanpix

1 af 2

Mikkel Larsen, der er træner for OL-sølvvinder Sara Slott Petersen, er med i slutspurten om at vinde Team Danmark og Dansk Supermarkeds Talentpris.

Den gives hvert år til en talenttræner, en sportschef eller ildsjæl, som i løbet af det seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk elitesport.

Prisen uddeles ved DRs Sportsgalla, der foregår den 7. januar i Herning. 

Mikkel Larsen har gjort et kæmpe arbejde for talentudviklingen af især hækkeløbstalenter inden for dansk atletik, lyder det i indstillingen. 

Han har blandt andet været med til at hjælpe Andreas Martinsen og ikke mindst OL-sølvvinder Sara Slott Petersen op til højeste internationale niveau. 

Læs også Sara Slott hyldet i Aarhus: Det er meget rørende

Mikkel Larsen har et inspirerende og smittende engagement, som rækker langt.

Med base i Aarhus 1900 hjælper og sparrer han med klubtrænere fra hele atletik-Danmark ved at analysere video af deres atleter og meget andet, fremgår det af indstillingen.

Udover Mikkel Larsen er to andre nomineret til prisen. 

- Alle tre er gode eksempler på talentudviklere, som formår at udvikle talentmiljøer, hvor atleterne kan udfolde deres sportslige potentiale og udvikle sig som hele mennesker. Jeg er glad for og stolt over, at vi har tre så stærke kandidater i dansk eliteidræt, og jeg ser frem til at hylde vinderen ved Sport 2016, siger Team Danmark-direktør Lone Hansen i en pressemeddelelse.

Vinderen af talentprisen findes ved en afstemning blandt sportscheferne i de sportsgrene, Team Danmark samarbejder med. 

Med prisen følger en check på 25.000 kroner til Dansk Supermarked, som er Team Danmarks olympiske partner. 

00:45

SE VIDEO: OL-sølvvinderen Sara Slott Petersen blev hyldet i Aarhus, da hun i august vendte hjem fra OL i Rio de Janeiro med en sølvmedalje om halsen.

Luk video