Skole løber med andenplads

Fik hæder for undervisningsprojekt med video

Lærer Anders Schunk og pædagogisk leder Peter Kilden Grøn, Elev Skole, efter prisoverrækkelsen, der foregik i Lokomotivværkstedet i København.

Det var lige ved og næsten for Aarhus Kommune, da Kommunernes Landsforening i dag uddelte sin årlige innovationspris.

Aarhus måtte se sig slået af Vejle, men kunne tage sig til takke med en andenplads. Det er Elev Skole lidt uden for Aarhus, som står bag projektet, der var nomineret til prisen.

Skolen har opfundet et helt nyt koncept "Flipped Classroom", som er inspireret af internationale erfaringer med at vende undervisningen om.

- Jeg er meget glad og stolt over, at vores projekt har klaret sig så godt - særligt når man kigger på det felt, vi har været oppe imod, siger skoleleder på Elev Skole, Jens Mathiasen, i en pressemeddelelse.

Elever forbereder sig med video

"Flipped Classroom" går ud på at lade alle elever forberede sig til undervisningen ved at se videooplæg derhjemme og derefter svare på en række spørgsmål.

På baggrund af svarene sammensætter læreren grupper efter elevernes niveau. Når eleverne møder op i klassen, kan de straks gå i gang med at arbejde. Læreren har på den måde tid til at hjælpe alle elever.

- Når jeg ikke starter hver time med at stille mig op foran tavlen og bede om alles opmærksomhed, giver jeg plads til eleverne på en helt anden måde. Elevernes kreativitet får lov at fylde, og det er plads til processer, hvor eleverne skaber - frem for bare at sidde og lytte. Nu er lektier ikke bare noget, der skal laves fordi man var langsom i timen. Lektier skal laves, så man kan have fart på i timen. Og det vil eleverne jo rigtig gerne, siger lærer Anders Schunk fra Elev Skole.

Se en video om "Flipped Classroom" nedenfor: