Skole forbyder smartwatches i 0. klasse

Flere af de yngste elever på Risskov Skole har haft smartwatches med. Det har skolen nu forbudt i skoletiden.

Elever i 0. klasse på Risskov Skole har fået forbud mod at tage smartwatches med i skole. Det skriver JP Aarhus.

- I år er der mange af vores nye skolestartere, der har de her ure med, siger Lene Brejnegaard, der er skoleleder på Risskov Skole.

Smartwatches er små digitale ure, der udover at vise klokkeslæt også har en række andre digitale funktioner ligesom en smartphone.

- De har funktioner som et digitalt device, som børn i 0. klasse slet ikke kan håndtere konsekvenserne af, siger Lene Brejnegaard.

Ser et mønster

For skolens personale giver det en ekstra udfordring, at de små har de digitale ure med.

- Det gør, at der er noget nyt, personalet skal holde øje. Det kan jo være, at børnene kommer til at tage billeder og sende rundt, og det kan have vidtrækkende konsekvenser, som ingen børn på den alder kan overskue overhovedet, siger Lene Brejnegaard.

Hun har ikke tal på antallet af elever, der er mødt op i skole med smartwatches. Men det er nok til, at skolen har set et mønster og nu vælger at sætte ind med et forbud.

quote De har funktioner som et digitalt device, som børn i 0. klasse slet ikke kan håndtere konsekvenserne af.

Lene Brejnegaard, skoleleder på Risskov Skole

- Det er på et niveau, der gør, at lærere og pædagoger bliver opmærksomme på det, fordi det er nyt, at børn ned i 0. klasse har den slags ure, siger hun.

- Det er bemærkelsesværdigt.

Forbuddet betyder, at smartwatches hører ind under samme kategori som telefoner, som børnene også først får lov til at bruge i skoletiden, når de er et par år ældre.