Sigtelse ændret: Mand forsøgte ikke at begå terror

Sigtelsen mod en 33-årig mand, der har været sigtet for forsøg på terror i Aarhus, er ændret til sigtelse for forsøg på grov vold.

En 33-årig mand, der blev anholdt den 19. juli 2022 og sigtet for forsøg på terrorisme, får nu ændret sigtelsen til forsøg på grov vold og hensynsløs fareforvoldelse. 

Det har Statsadvokaten i Viborg besluttet på baggrund af efterforskningen i sagen.

Manden, der blev anholdt den 19. juli, var oprindeligt sigtet for forsøg på terror ved vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Østjyllands Politi anholdt manden i juli, fordi han havde ført en bil ad Frederiksgade i Aarhus med så høj fart, at flere personer måtte springe for livet. 

Sigtelsen ændres

Sagen er efterforsket af Østjyllands Politi i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste, og Statsadvokaten i Viborg kan nu konkludere, at sigtelsen ændres. Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelse.

- På baggrund af det, som nu er klarlagt om kørslen og den sigtede gennem efterforskningen, er der ikke grundlag for at rejse tiltale for forsøg på terrorisme.

- Derfor vil sigtelsen mod den 33-årige blive ændret til forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter samt hensynsløs fareforvoldelse, siger Jakob Berger Nielsen, der er statsadvokat i Viborg.

Sagen behandles stadig for lukkede døre, og den 33-årige nægter sig skyldig. Han har siden grundlovsforhøret været varetægtsfængslet på en lukket psykiatrisk afdeling.