Retsmediciner møder fordomme

Se et længere interview med Asser Hedegård Thomsen

19:48

1 af 2

Det er ikke kun kendte krimiforfattere, som man i denne weekend kan møde til den populære Krimimesse i Horsens.

Inden for Fængslets mure er der også mødt virkelighedens hovedpersoner op. De personer, som arbejder med mord til hverdag og som har været inspirationskilde til mange krimier.

En af dem er Asser Hedegård Thomsen, som er ansat som retsmediciner og forsker ved Aarhus Universitet.

Han arbejder i øjeblikket på at kortlægge alle de drab, der er blevet begået i Danmark de seneste 25 år for for eksempel at finde ud af, hvor mange knivstik, skud eller slag den enkelte person er blevet dræbt af.

Se også: Gennemgår 1.500 drab

Jagten efter at finde spor og hjælpe politiet og andre myndigheder med at blive klogere, er motivationen for Asser Hedegård Thomsens arbejde.

Han møder dog ofte fordomme omkring sit arbejde som retsmediciner, hvilket han tror, i mange tilfælde skyldes, at folk er præget af fortællinger fra bøger og film som for eksempel 'Nattevagten':

- Nogle gange lader jeg være med at fortælle det, så siger jeg bare, at jeg er læge. Der er mange mennesker, som ikke rigtig kan håndtere det eller i hvert fald har rigtig svært ved at forstå, hvorfor man laver sådan noget, siger han.

Se også: LIVE: Krimimesse i Horsens

Hvad mange ikke ved, er, at omkring halvdelen af Asser Hedegård Thomsens opgaver består i at undersøge levende - og ikke døde - mennesker. Han bruger en del tid på at indsamle spor fra for eksempel voldtægt og vold.

TV 2 | ØSTJYLLANDs vært Anna-Louise Tranæs Didriksen interviewede i dag Asser Hedegård Thomsen til Krimimesse i Horsens. Du kan se hele det 20 minutter lange interview i videoen øverst i artiklen.