Regionsrådsformand ville allerede lukke omdiskuteret gymnasium sidste år

Udvalget for regional udvikling i Region Midtjylland har bedt regionsrådet om at lukke STX-afdelingen af Aarhus Gymnasium i Aarhus C. Stod det til formanden var det allerede lukket sidste år.

16 elever… Så mange – eller snarer så få – valgte inden dette skoleår at søge Aarhus Gymnasiums STX-afdeling på Dollerupvej i Aarhus C som førsteprioritet. Og det er for lidt.

Det mener Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland, der nu har bedt regionsrådet om at lukke det almene gymnasium på Dollerupvej.

En opgave, som Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) glædeligt påtager sig. Ja faktisk ville det allerede være lukket, hvis det stod til ham.

- Der er simpelthen for få, der vælger det gymnasium, og det er for få, der ender med at gå der. Derfor er vi nødt til at lukke det, og hvis det stod til mig, så skulle der slet ikke være elever der i dag, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Allerede i starten af året indstillede vi til, at det skulle lukke, fordi der simpelthen ikke er nok elever, der søger det til, at vi kan opretholde et fagligt ordentligt studiemiljø på Aarhus Gymnasium på Dollerupvej.

Anders Kühnau (S) har været regionsrådsformand i Region Midtjylland siden 2018
Anders Kühnau (S) har været regionsrådsformand i Region Midtjylland siden 2018

Gymnasium i Aarhus V med samme problemer skal reddes for enhver pris

STX på Aarhus Gymnasium i centrum af Aarhus er ikke det eneste gymnasium, der døjer med elevtallene.

På Aarhus Gymnasium, Aarhus V i Tilst havde man tilbage i 2016 i omegnen af 800 elever. I dag er det tal helt nede omkring 300. 

Gymnasiet i Tilst fik op til dette skoleår kun 48 ansøgninger til skolens 118 pladser, altså hele 70 ansøgninger for lidt.

Men selvom problemerne på gymnasiet i Aarhus V er de samme som det på Dollerupvej, så vil Regionsrådsformanden gøre alt, hvad han kan, for at bibeholde gymnasiet i Aarhus V.

- Det der er forskellen er, at der i Aarhus midtby er flere andre gymnasietilbud, og derfor mangler der ikke flere. Hvis man lukker gymnasiet i Aarhus V, så er det ikke et eneste gymnasietilbud i hele Vestbyen, siger Anders Kühnau.

Anders Kühnau anderkender, at det måske ikke er muligt at redde gymnasiet i Tilst fra at lukke, men det for ham vigtigt at prøve.

- Vi ved, at det betyder noget for unges valg af ungdomsuddannelse, at de faktisk har et tilbud tæt på sig, og der er altså brug for det i vestbyen, og derfor er jeg ikke villig til at lade gymnasiet i Tilst gå ned, når nu der er så meget brug for det, siger Anders Kühnau.

Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland ønsker at lukke STX-afdelingen på Aarhus Gymnasium på Dollerupvej.
befamle sexisme metoo

playByråd vil undgå sexisme: Disse regler gælder nu

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start

Magnus Heunicke

Kontakttallet falder til 0,6 - men for britisk mutation er det på 1,16

COVID 19 LIVE
Vaccine

liveblog2844 er færdigvaccineret

Aarhus Universitet

Landets bedste skal forske i hjerte-kar-sygdomme i Aarhus

Bilka

play Mindre butikker til de store: Vær fair og luk for salg af non-food