Udvalg vil lukke gymnasium

Udvalg for Regional Udvikling behandlede mandag, hvor mange elever der skal gå på gymnasierne i Region Midtjylland. De beder regionsrådet om at lukke Aarhus Gymnasium, Aarhus C.

Præcisering
Aarhus Gymnasium, Aarhus C, påpeger, at der kun er tale om STX-delen af skolen, der risikerer at lukke. Den resterende del af institutionen er ikke lukningstruet.


Med lukningen vil udvalget undgå, at man er nødt til at tvangsflytte elever til gymnasiet på Dollerupvej. 

Forklaringen er, at meget få elever søger optagelse på Aarhus Gymnasium, Aarhus C, og udvalget frygter for det faglige niveau på Aarhus Gymnasium, forklarer regionsrådsformand Anders Kühnau i en pressemeddelelse. 

- Det afgørende er, at de unge i regionen har gymnasietilbud af høj kvalitet. Vi skal ikke bevare institutioner, hvis der ikke er nok elever til at opretholde den kvalitet. 

Det er bl.a. det, som er blevet drøftet indgående og længe i denne sag, og som jeg også har drøftet med Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Nu er sagen så behandlet i vores Udvalg for Regional Udvikling, og sagen behandles i løbet af december, først i Forretningsudvalget og til sidst i Regionsrådet, siger regionsrådsformand, Anders Kühnau (S).

Aarhus Gymnasium, Aarhus C, har i flere år kæmpet med at tiltrække elever til skolen på trods af, at elever bliver flyttet rundt på gymnasier for at sikre et passende antal elever på hvert gymnasium. 

Hvis afdelingen på Dollerupvej ender med at lukke foreslår Udvalget for Regional Udvikling, at kapaciteten på Aarhus Katedralskole og Marselisborg Gymnasium øges med én klasse per gymnasium. 

Hvis ansøgningerne fordeler sig, som de har gjort de senere år, vil der dog stadig være behov for at flytte elever for at sprede eleverne ud på flere gymnasier. 

Der går i alt 650 elever på Aarhus Gymnasium, Aarhus C. Det er dog kun delen med STX, der risikerer at blive lukket.

Vaccine

Organisation vil have restaurantbesøg tilladt for særlige grupper allerede om tre uger

Ane Halsboe-Jørgensen

Lønkompensation forlænges: Arbejdsgivere kan igen varsle tvungen ferie

byretten i Aarhus

Anholdt efter brud på corona-restriktioner: To kvinder skal sendes ud af landet

40_percent

playDen britiske mutation spreder sig i Østjylland: Restriktionerne er ikke nok

Susanne Krogstrup

play Corona-effekt: Vandreguide til Mols Bjerge revet væk

Mads Krigslund

play Vacciner er lys i mørket for Mads: - Det er forfærdeligt at være forretningsdrivende