Rådmand lover efter konkurs: Alle får den hjælp de har brug for

En af Aarhus’ største hjemmeplejefirmaer gik i dag konkurs, men ældrerådmanden lover, at borgerne intet vil mærke

Efter det største hjemmeplejefirma i Aarhus Kommune – Hjemmeplejen Aarhus ApS - er gået konkurs, står 1100 borgere nu uden deres sædvanlige hjælpere. Men ingen kommer til at mangle hjælp, lover den ansvarlige rådmand.

- Folk, der har brug for personlig pleje, kommer ikke til at stå uden hjælp hverken i dag, i morgen eller i overmorgen, slår Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), fast over for TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge rådmanden er det 300 ud af de 1100 ældre, der tidligere har fået hjælp til personlig pleje af medarbejdere fra Hjemmeplejen Aarhus ApS, og det vil de altså fortsat få – bare fra anden side.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at opfylde vores forpligtelser. Man kan ikke stille garantier i den her verden, men vi gør, hvad vi kan, siger Jette Skive.

Rent faktisk er det ikke første gang, at et privat hjemmeplejefirma benyttet af kommunen går konkurs i Aarhus. Det skete også som sent som sidste år, og det ærgrer rådmanden. Hun mener dog ikke, at kommunen kan gøre mere for at beskytte borgerne og vælge andet end det billigste tilbud.

- Vi kan ikke beskytte dem mere, end vi gør. Det er en lov fra Folketinget, der gør, at vi handler, som vi gør. Vi kigger både på pris og kvalitet, men nogen har så ikke kunnet leve op til, hvad de har lovet, forklarer Jette Skive.

Hun forklarer, at der nu vil blive lagt pres på Christiansborg for at få kigget loven efter i sømmene, så situationer som denne undgås fremover. 

Du kan se hele interview med rådmanden øverst på siden. 

Malling kirke

play Nu er dræbte Freyja bisat

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retssagen