Rådmand: Ikke kommunens opgave at købe asylcenter

Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune mener ikke, at der skal købes bygninger ind fra kommunal side til indkvartering af flygtninge

Kristian Würtz (S), der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune mener, at kritikken af kommunen er forfejlet, når unge aktivister i dag besatte en ejendom på Skejby for at tilkendegive en utilfredshed med, at Aarhus Kommune ikke kan finde et egnet sted til et nyt asylcenter.

- Jeg synes, vi må melde hus forbi. Aarhus Kommune var i 2015 og bliver i 2016 den kommune i Danmark, der modtager næst flest flygtninge, så jeg synes i den grad, at vi påtager os vores del af ansvaret i Aarhus, siger Kristian Würtz om kritikken til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den besatte bygning er ejet af VIA University College, og Kristian Würtz ser det ikke som kommunens opgave at købe bygningen for at gøre den til et asylcenter.

- Nej, det kan man ikke forestille sig, det mener jeg overhovedet ikke er kommunens opgave. Det er statens opgave at sørge for indkvartering af asylansøgere, og vi får som kommune tildelt et antal flygtninge, og vi er den kommune, der tager næst flest flygtninge, så jeg mener bestemt, at vi tager vores del af opgaven, siger Kristian Würtz.

Kæmper for asylcenter: Bygning i Aarhus besat her til morgen

I stedet opfordrer han til, at man privat kontakter Venligboerne eller Røde Kors eksempelvis, hvis man ønsker at gøre noget ekstra for flygtningene.

Se hele interviewet med rådmand Kristian Würtz i videoen øverst i artiklen.

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer