Nytårstravlhed hos fiskehandler: Har måttet lukke for bestillinger fordi lageret svinder op

Hos Clausens Fiskehandel i Aarhus oplever de for alvor nytårstravlheden på årets næstsidste dag. Folk står i lange køer, mens lagerbeholdningen af fisk og skaldyr svinder ind.

Der har været sagt og skrevet meget om dette års nytårsaften. Den er ikke, som den plejer, og vi skal fejre den med færre, end vi er vant til.

Men en ting ændrer sig ikke. For uanset om man bliver to, seks eller otte nytårsaften, så skal der mad på bordet.

Derfor er disse sidste dage op til nytårsaften altid travle hos Østjyllands mange fiskehandlere, og hos Clausens Fiskehandel i Aarhus kan de tydeligt mærke det.

Jacob Clausen, der er 5. generations ejer af Clausens Fiskehandler, fortæller, at forretningen på bare to dage, den 29. og 30. december, omsætter for mere end 600.000 kroner. Hvad der, ifølge ham, svarer til utrolig mange tons frisk fisk.

Jacob Clausen er 5. generationsejer af familieforetagendet Clausens Fiskehandel i Aarhus.
Jacob Clausen er 5. generationsejer af familieforetagendet Clausens Fiskehandel i Aarhus.

Men selvom travlheden ikke har ændret sig op mod årets sidste dag, så har forretningen alligevel skulle forholde sig til coronasituationen:

- I dag er den største dag på året, hvor vi har flest kunder igennem. Det er en dag, vi egentlig også har frygtet lidt, fordi der altid står 100 mennesker herinde den 30. december. Det kan vi ikke i år på grund af corona, siger Jacob Clausen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er særligt ting som hummer, caviar, østers og torsk, der sælger godt her hos Clausens Fiskehandel op til nytårsaften.
Det er særligt ting som hummer, caviar, østers og torsk, der sælger godt her hos Clausens Fiskehandel op til nytårsaften.

Lang kø foran butikken

Hvad gør man så i en coronatid, når man plejer at have op mod 100 kunder i butikken ad gangen? 

Hos Clausens Fiskehandel har svaret været at flytte kunderne ud på gaden i kø, og så kun lukke det antal kunder ind, som der er ekspedienter til.

Og stemningen blandt folk i køen denne onsdag den 30. december var da også god på trods af den lange ventetid til fiskeindkøb.

- Jeg havde håbet, at der ikke havde været så lang kø, men det kunne man nok have forudsagt, siger Alberte Nielson til TV2 ØSTJYLLAND.

Og for de fleste i køen er der da heller ingen tvivl om, at fisken fra Clausens Fiskehandel er værd at stå i kø for.

Køen og ventetiden var onsdag den 30. december lang foran Clausens Fiskehandel i Aarhus, da mange skulle have frisk fisk til nytårsmenuen.
Køen og ventetiden var onsdag den 30. december lang foran Clausens Fiskehandel i Aarhus, da mange skulle have frisk fisk til nytårsmenuen.

- Jeg skal have torsk og sennep til en sennepssovs. Det har vi fået i over 30 år, så det er sådan en fast tradition, siger Ulla Eising til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi synes bare, at det er superlækkert at få noget frisk skalddyr til nytårsaften, så det var bare den plan, vi lagde fra start af, siger Sebastian Boisen til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Uanset om man holder nytår med to, fem eller ti, så skal der mad på bordet. Og derfor har mange udbringere af nytårsmåltider i dag haft rygende travlt. Det gælder blandt andre Clausens Fiskehandel på havnen i Aarhus.

Lukket for bestillinger til nytårsaften

Selvom Clausens Fiskehandel også har åbent på nytårsaftensdag den 31. december til klokken 13, så er der allerede onsdag ved middag lukket for alle bestillinger til netop nytårsaften.

- Der bliver råvaremangel desværre. Det ønsker vi jo aldrig op til nytår, men folk er virkelig kommet sent ud med bestillinger, og det har desværre gjort, at vi allerede klokken 12 i dag må sige til folk, at der ingen bestillinger er til i morgen. De bliver nødt til at komme ned, og tage de rester der er, siger Jacob Clausen.

Faktisk er de hos Clausens Fiskehandel sikre på, at de sagtens kunne have omsat for mere end de 600.000 her i dagene op ti nytår, hvis bestillingerne var kommet noget tidligere.

Og den ekstra omsætning er træls at miste lige netop i år. For selvom travlheden er som den plejer i disse dage, så har coronakrisen sat sine spor på omsætningen tidligere på året.

- Vi har jo mistet rigtig meget i vores engrossalg, fordi restauranter, kantiner, børnehaver og skoler har været påvirkede, og det er 50 procent af vores omsætning. Meget af det har vi så kunne hente tilbage, fordi mange kunder er begyndt at komme herned, fordi de har fået bedre tid til at gå i køkkenet og lave mad, siger Jacob Clausen.

Derfor håber de hos Clausens Fiskehandel også, at det nye år bringer hverdagen tilbage, så folk ikke længere skal stå i kø på gaden, og så de igen kan få gang i engrossalget. 

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

Grenaa Sygehus akutklinik

Akutklinikker genåbner

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

politibil

Vanvidskørsel i Aarhus V: Kørte 115 km/t i byzone

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb