Mystiske stenansigter fundet på stranden

To store sten med ansigter ridset ind i overfladen er fundet to forskellige steder på en strand i Aarhus. Spørgsmålet er, hvem der står bag kreationerne?

De store sten på Ballehage Strand ved Højbjerg i Aarhus, der enten ligger placeret i diger, i bunker eller er spredt hist og her i sandet, ligner som udgangspunkt hinanden. 

Men da Stinna Jenny Christensen fra Højbjerg gik en tur på stranden fredag eftermiddag i sidste uge, faldt hun over en sten i et stendige, der ikke lignede de andre omkring den.  

Stenen havde nemlig tre panderynker, et par øjne, en næse og en mund ridset ind i overfladen. 

Det gjorde hende nysgerrig. Hun begyndte derfor at kigge nærmere på de store sten på stranden. 

Kort efter fandt hun en aflang sten i et andet stendige. Stenen havde også et ansigt ridset ind i overfladen. 

- Der er en, der må have haft en slags vinkelsliber med ned på stranden. Det er en sjov idé, siger Stinna Jenny Christensen til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer: 

- Men jeg er virkelig nysgerrig på, hvem der har lavet dem og hvorfor. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

Om der kan være flere sten med ansigter på, ved Stinna Jenny Christensen ikke med sikkerhed.
Om der kan være flere sten med ansigter på, ved Stinna Jenny Christensen ikke med sikkerhed. Foto: Privatfoto / Stinna Jenny Christiansen

Der kan være flere     

Før gåturen i fredags var det omkring to uger siden, Stinna Jenny Christensen sidst gik en tur på Ballehage Strand. Der faldt hun ikke over de to sten med ansigter på. 

Derfor tror hun, at det er relativt nyt, at nogen har ridset ansigterne. Hun tror desuden, at gerningen er sket på selve stranden, da stenene blandt andet har alger på sig. 

- Jeg kan godt lide, man laver noget kunst til os alle sammen i naturen. Man kan ikke lade være med at have et smil på læben, når man ser dem, siger Stinna Jenny Christensen. 

De to sten er fundet på strækningen mellem Den Uendelige Bro og en badebro på Ballehage Strand. 

Om der er flere mystiske sten efter badebroen, ved Stinna Jenny Christensen ikke, da hun ikke gik længere end dertil.   

Ved du, hvem der står bag, eller har du fundet flere stenansigter i området? Så hører TV2 ØSTJYLLAND gerne fra dig på redaktion@tv2oj.dk.