Modig rengørings-assistent fangede tyv og holdt ham tilbage

En handlekraftig rengøringsassistent tog tidligt onsdag morgen en tyv på fersk gerning. Tyven blev afholdt og fik en straksdom

Politiet kunne tidligt onsdag morgen anholde en 39-årig mand for forsøg på tyveri. Han var blevet taget på fersk gerning af en rengøringsassistent. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

En rengøringsassistent var onsdag morgen i fuld gang med at gøre rent på Aarhus Universitet på Fuglesangs Allé, da han pludselig hørte en rude blive knust på etagen under ham. 

I stedet for at gemme sig eller løbe væk, valgte han at tage affære. Han løb ned på etagen, hvor ruden var blevet knust, og her spottede ham en 39-årig mand, der var i fuld gang med at kravle ud af det knuste vindue. 

Læs også Mand tiltalt for voldtægt af fireårig pige efter bortførelse

Det var en tyv, rengøringsassistenten havde taget på fersk gerning, og han valgte derfor lynhurtigt at gribe fat i den 39-årige og tilbageholde ham. 

- Det betyder, at tyven stadig er der, da betjentene nå frem, og det er en stor hjælp, siger Jeanette Løw Rasmussen, kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi. 

Læs også Lastbil kørt ind i el-kabler: Chauffør kørt til Skejby

Da politiet nåede frem til gerningsstedet, blev manden anholdt og sigtet for forsøg på tyveri. 

Rengøringsassistenten havde også set en medgerningsmand flygte fra stedet, da han pågreb den 39-årige, men ham har politiet endnu ikke fået fat på. 

Læs også 16-årig pige anholdt: Stjal strømpebukser og mornaysovs

- Sagen melder foreløbig ikke noget om medgerningmanden. Rengøringsassistenten kunne ikke give et signalement af ham, fordi det var mørkt, siger Jeanette Løw Rasmussen. 

Den 39-årig tyv blev fremstillet for retten tidligere onsdag, hvor han fik en straksdom på 60 dages ubetinget fængsel, fordi han har en historik for lignende sager.