Mand tiltalt for voldtægt af fireårig pige efter bortførelse

Anklagemyndigheden har nu rejst tiltale i en grov sag om voldtægt af en fireårig pige

Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus. Hegnet omkring legepladsen er kun 90 centimeter højt, hvilket efterfølgende er blevet kritiseret.

Den fireårige pige vendte selv tilbage til børnehaven. Ud fra det, hun fortalte, anmeldte både forældre og institution sagen til politiet. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

1 af 2

En 33-årig mand har siden juni siddet varetægtsfængslet i en sag om seksuelt overgreb og frihedsberøvelse af en fireårig pige.

Nu har anklagemyndigheden rejst tiltale i sagen, oplyser Østjyllands Politi. 

Læs også Fireårig pige forsvandt fra børnehave: Mand sigtes for sexovergreb

Den 33-årige mand er tiltalt for voldtægt ved samleje med et barn under 12 år, og så er han tiltalt for frihedsberøvelse. Ifølge tiltalen løftede den 33-årige mand den lille pige over hegnet ind til hendes børnehave i Aarhus, hvorefter han tog hende hen til et nærtliggende sted og udsatte hende for flere former for seksuelle overgreb.

På psykiatrisk afdeling

Den formodede gerningsmand blev anholdt kort efter og har siden været i surrogat på psykiatrisk afdeling i forbindelse med sin varetægtsfængsling. 

Efter bortførelsen af den fireårige pige undersøgte politiets teknikere det formodede gerningssted på en adresse i Aarhus V.

- Der er samlet en lang række tekniske beviser og vidneudsagn, siden manden blev sigtet. Den omfattende efterforskning, som Østjyllands Politi har foretaget, har givet os et godt grundlag for at rejse tiltale, siger senioranklager Birgitte Ernst i en pressemeddelelse.

Det vides endnu ikke, hvornår sagen skal for retten. 

Læs også Mor til bortført fireårig: Hun er ikke så mærket som frygtet

Episoden skete den 14. juni ved en aarhusiansk dagsinsitution. 

Da den 33-årige var i grundlovsforhør den 15. juni, nægtede han sig skyldig.